De Amerikaanse fabrikant Universal Woods is de grootste producent ter wereld van harde substraten (panelen) voor sublimatieprinten voor binnen- en buitentoepassingen. Het EMEA-hoofdkwartier is gevestigd in Boom. De producent benadrukt dat het als ethische onderneming in de huidige context heel erg duidelijk wil zijn over wat zijn producten juist kunnen en wat niet.

"De perfecte reinigbaarheid van ons medium wordt al eens geïnterpreteerd als anti-bacterieel. In deze tijden van doorgedreven ontsmetten en reinigen, worden hierdoor verkeerde conclusies getrokken inzake de kenmerken van ons product. Daarenboven hebben we weet dat over zogezegde anti-bacteriële kenmerken van materialen door andere producenten soms verkeerd wordt gecommuniceerd. Daarom hebben we een niet mis te verstaan document gepubliceerd. Hierin stellen we duidelijk hoe onze toplaag als een niet-poreus oppervlak perfect te reinigen en ontsmetten is waardoor het geschikt is voor prints in omgevingen waar strikte hygiëne noodzakelijk is. Hierin verschilt het medium aanzienlijk van andere print media zoals canvas, papier, enz. Het medium op zich doodt echter geen bacteriën of virussen, zoals soms aangenomen wordt."

De Amerikaanse fabrikant Universal Woods is de grootste producent ter wereld van harde substraten (panelen) voor sublimatieprinten voor binnen- en buitentoepassingen. Het EMEA-hoofdkwartier is gevestigd in Boom. De producent benadrukt dat het als ethische onderneming in de huidige context heel erg duidelijk wil zijn over wat zijn producten juist kunnen en wat niet."De perfecte reinigbaarheid van ons medium wordt al eens geïnterpreteerd als anti-bacterieel. In deze tijden van doorgedreven ontsmetten en reinigen, worden hierdoor verkeerde conclusies getrokken inzake de kenmerken van ons product. Daarenboven hebben we weet dat over zogezegde anti-bacteriële kenmerken van materialen door andere producenten soms verkeerd wordt gecommuniceerd. Daarom hebben we een niet mis te verstaan document gepubliceerd. Hierin stellen we duidelijk hoe onze toplaag als een niet-poreus oppervlak perfect te reinigen en ontsmetten is waardoor het geschikt is voor prints in omgevingen waar strikte hygiëne noodzakelijk is. Hierin verschilt het medium aanzienlijk van andere print media zoals canvas, papier, enz. Het medium op zich doodt echter geen bacteriën of virussen, zoals soms aangenomen wordt."