Het gaat om een cloud-toepassing (de digitale gegevens worden op elders geïnstalleerde servers bewaard) op PDF-basis. De toepassing is ontworpen om de gebruikers in staat te stellen de best mogelijke drukresultaten op de papiersoorten van UPM te behalen.

Aan de grondslag van ColorCTRL, waar drie jaar aan gewerkt is, liggen de werkstroom ES van Dalim en de programma's GMG ColorServer en ColorProof. De nieuwe UPM-werkstroom, die van verbeterde papierprofielen gebruik maakt en die geregeld aangepast wordt, omvat functies zoals het beheer van de verschillende versies, digitale proeven, kleuroptimalisatie en voorcontrole. De nadruk valt op de samenwerking in de volledige productieketen, van het agentschap over de opdrachtgever tot de drukker.

UPM ColorCTRL wordt in een abonnementsformule aangeboden, waarvan de prijs volgens de bedrijfsomvang varieert. Vijf proefsites maken er al gebruik van.

Het gaat om een cloud-toepassing (de digitale gegevens worden op elders geïnstalleerde servers bewaard) op PDF-basis. De toepassing is ontworpen om de gebruikers in staat te stellen de best mogelijke drukresultaten op de papiersoorten van UPM te behalen. Aan de grondslag van ColorCTRL, waar drie jaar aan gewerkt is, liggen de werkstroom ES van Dalim en de programma's GMG ColorServer en ColorProof. De nieuwe UPM-werkstroom, die van verbeterde papierprofielen gebruik maakt en die geregeld aangepast wordt, omvat functies zoals het beheer van de verschillende versies, digitale proeven, kleuroptimalisatie en voorcontrole. De nadruk valt op de samenwerking in de volledige productieketen, van het agentschap over de opdrachtgever tot de drukker. UPM ColorCTRL wordt in een abonnementsformule aangeboden, waarvan de prijs volgens de bedrijfsomvang varieert. Vijf proefsites maken er al gebruik van.