UPM investeerde honderd miljoen euro in de Nordland Papierfabriek. Het WKK-project zal de CO2-uitstoot met 300.000 ton per jaar verminderen, de productie-eenheid van stroom voorzien en overtollige stroom terug leveren aan het Duitse elektriciteitsnet.

Investeren en innoveren

"In de huidige energiecrisis, in combinatie met de toenemende behoefte aan CO2-reductie, is het van vitaal belang dat we investeren en innoveren om efficiënter te worden", zegt Winfried Schaur, de executive vice president Technology en UPM Biorefining. "De energiecentrale zal de duurzaamheid van onze papierproductie vergroten en tegelijkertijd een flexibele ondersteuning bieden aan het Duitse energiesysteem."

De fabriek in Dörpen (Nedersaksen) is de grootste productielocatie voor fijn en speciaal papier in Europa. De gasgestookte WKK-installatie van 84 MW is ontworpen om in de toekomst te draaien op waterstof.

Net stabiliseren

"WKK-oplossingen zijn een veelbelovende manier voor de industrie om flexibiliteit van het energiesysteem te bieden", stelt UPM Nordland Papier. "We kunnen nu vraag en aanbod aanpassen om een evenwicht te bereiken dat de productie in de fabriek ten goede komt, terwijl tegelijkertijd de volatiliteit van het net wordt gestabiliseerd en extra capaciteit wordt geleverd aan het openbare elektriciteitsnet."

UPM investeerde honderd miljoen euro in de Nordland Papierfabriek. Het WKK-project zal de CO2-uitstoot met 300.000 ton per jaar verminderen, de productie-eenheid van stroom voorzien en overtollige stroom terug leveren aan het Duitse elektriciteitsnet."In de huidige energiecrisis, in combinatie met de toenemende behoefte aan CO2-reductie, is het van vitaal belang dat we investeren en innoveren om efficiënter te worden", zegt Winfried Schaur, de executive vice president Technology en UPM Biorefining. "De energiecentrale zal de duurzaamheid van onze papierproductie vergroten en tegelijkertijd een flexibele ondersteuning bieden aan het Duitse energiesysteem."De fabriek in Dörpen (Nedersaksen) is de grootste productielocatie voor fijn en speciaal papier in Europa. De gasgestookte WKK-installatie van 84 MW is ontworpen om in de toekomst te draaien op waterstof."WKK-oplossingen zijn een veelbelovende manier voor de industrie om flexibiliteit van het energiesysteem te bieden", stelt UPM Nordland Papier. "We kunnen nu vraag en aanbod aanpassen om een evenwicht te bereiken dat de productie in de fabriek ten goede komt, terwijl tegelijkertijd de volatiliteit van het net wordt gestabiliseerd en extra capaciteit wordt geleverd aan het openbare elektriciteitsnet."