Het gaat om de SC papiermachine 3 in UPM Steyermühl in Oostenrijk en de SC papiermachine 2 in UPM Augsburg, Duitsland. Het aantal bedreigde jobs is 150 in Duitsland en 125 in Oostenrijk. Het plan moet een jaarlijkse besparing van 30 miljoen euro gaan opleveren. In de beide papierfabrieken zal verder papier worden geproduceerd op de overblijvende kostenefficiënte papiermachines.

"De vraag naar SC papier -in lijn met andere grafische papiersoorten - daalt de laatste jaren en zal dat naar verwachting blijven doen. We moeten onze activiteiten daarom wel afstemmen op de behoeften van de klanten in de toekomst," zegt Winfried Schraur, Executive Vice President van UPM Paper ENA.

Eerder dit jaar verkocht UPM zijn Schwedt papierfabriek in Duitsland aan Leipa Georg Leinfelder. De jaarlijkse productie van 282.000 ton krantenpapier zal er in Q3 van 2017 worden gestopt. De nieuwe eigenaar gaat de papierfabriek ombouwen voor de productie van linerpapier.

Het gaat om de SC papiermachine 3 in UPM Steyermühl in Oostenrijk en de SC papiermachine 2 in UPM Augsburg, Duitsland. Het aantal bedreigde jobs is 150 in Duitsland en 125 in Oostenrijk. Het plan moet een jaarlijkse besparing van 30 miljoen euro gaan opleveren. In de beide papierfabrieken zal verder papier worden geproduceerd op de overblijvende kostenefficiënte papiermachines."De vraag naar SC papier -in lijn met andere grafische papiersoorten - daalt de laatste jaren en zal dat naar verwachting blijven doen. We moeten onze activiteiten daarom wel afstemmen op de behoeften van de klanten in de toekomst," zegt Winfried Schraur, Executive Vice President van UPM Paper ENA.Eerder dit jaar verkocht UPM zijn Schwedt papierfabriek in Duitsland aan Leipa Georg Leinfelder. De jaarlijkse productie van 282.000 ton krantenpapier zal er in Q3 van 2017 worden gestopt. De nieuwe eigenaar gaat de papierfabriek ombouwen voor de productie van linerpapier.