Eind september heeft het Finse UPM de verkoop van de fabriek voor krantenpapier in Shotton afgerond. De verkoopprocedure liep sinds mei 2021 en de koper is Eren Paper, een dochteronderneming van het Turkse Modern Karton. UPM heeft de productie op 30 september stilgelegd zodat Eren de site vanaf 1 oktober in handen kon nemen.

Krantenpapier

De site en alle bijhorende activa worden aan Eren Paper overgedragen. De centrale voor hernieuwbare energie en de recuperatie- en recyclage-eenheid zullen tijdens het ombouwproces blijven voortwerken. Dat is belangrijk voor UPM dat begin dit jaar een strategie voor groene financiering uitgetekend had om klimaat- en milieuprojecten te ondersteunen.

Eren heeft er zich ook toe verbonden om de 183 medewerkers van de fabriek (die deel uitmaakte van de afdeling UPM Communication Papers) in dienst te houden. Volgens UPM vermindert de transactie zijn jaarlijkse productiecapaciteit voor krantenpapier met 260.000 ton en dalen de vaste kosten met 30 miljoen euro.

Gerecycleerd golfkarton

De investering van Eren Paper is de grootste, buitenlandse investering in het noorden van Wales (VK). Eren Paper wil de site uitbreiden en omvormen tot een industrieel complex papier dat 650.000 ton RCCM (recycled corrugated case materials) per jaar, 150.000 ton golfkarton en 210.000 ton weefsels produceert.

De nieuwe eigenaar voorziet ook om een nieuwe warmtekrachtcentrale (gekoppelde opwekking van warmte en elektriciteit) op gas te bouwen met een totale capaciteit van 50 MWe.

Eind september heeft het Finse UPM de verkoop van de fabriek voor krantenpapier in Shotton afgerond. De verkoopprocedure liep sinds mei 2021 en de koper is Eren Paper, een dochteronderneming van het Turkse Modern Karton. UPM heeft de productie op 30 september stilgelegd zodat Eren de site vanaf 1 oktober in handen kon nemen. De site en alle bijhorende activa worden aan Eren Paper overgedragen. De centrale voor hernieuwbare energie en de recuperatie- en recyclage-eenheid zullen tijdens het ombouwproces blijven voortwerken. Dat is belangrijk voor UPM dat begin dit jaar een strategie voor groene financiering uitgetekend had om klimaat- en milieuprojecten te ondersteunen.Eren heeft er zich ook toe verbonden om de 183 medewerkers van de fabriek (die deel uitmaakte van de afdeling UPM Communication Papers) in dienst te houden. Volgens UPM vermindert de transactie zijn jaarlijkse productiecapaciteit voor krantenpapier met 260.000 ton en dalen de vaste kosten met 30 miljoen euro.De investering van Eren Paper is de grootste, buitenlandse investering in het noorden van Wales (VK). Eren Paper wil de site uitbreiden en omvormen tot een industrieel complex papier dat 650.000 ton RCCM (recycled corrugated case materials) per jaar, 150.000 ton golfkarton en 210.000 ton weefsels produceert. De nieuwe eigenaar voorziet ook om een nieuwe warmtekrachtcentrale (gekoppelde opwekking van warmte en elektriciteit) op gas te bouwen met een totale capaciteit van 50 MWe.