Terwijl de wereldwijde grafische sector verzamelt in Düsseldorf knipt de Finse papierproducent UPM in de productiecapaciteit van grafisch papier in Duitsland. UPM Communication Papers is van plan om zijn krantenpapierfabriek in Hürth permanent te sluiten. Daarnaast wil de beursgenoteerde multinational een papiermachine bij Nordland Papier (PM 3) in het Duitse Dörpen stilleggen.

Overcapaciteit aanpakken

"Als deze maatregelen worden uitgevoerd, zou dit resulteren in een jaarlijkse vermindering van 330.000 ton krantenpapiercapaciteit en 280.000 ton ongecoat fijnpapiercapaciteit in het portfolio van UPM", stelt het bedrijf in een persbericht. UPM wil de productie tegen uiterlijk eind dit jaar stopzetten. In de twee fabrieken staan samen zo'n 345 banen op de tocht, 135 in Hürth en 210 in Dörpen. De papierfabriek in Dörpen is een van de grootste van Europa met een jaarlijkse productiecapaciteit van 1,2 miljoen ton papier, er worden 1150 mensen tewerkgesteld.

Volgens UPM blijft de vraag naar grafisch papier afnemen. "De daling in de vraag werd sterker in 2023 en een duurzaam herstel wordt niet verwacht, wat heeft geleid tot aanzienlijke overcapaciteit in de markt", stelt het bedrijf. Met de geplande ingrepen schat UPM jaarlijks 45 miljoen euro te besparen op vaste kosten.

Terwijl de wereldwijde grafische sector verzamelt in Düsseldorf knipt de Finse papierproducent UPM in de productiecapaciteit van grafisch papier in Duitsland. UPM Communication Papers is van plan om zijn krantenpapierfabriek in Hürth permanent te sluiten. Daarnaast wil de beursgenoteerde multinational een papiermachine bij Nordland Papier (PM 3) in het Duitse Dörpen stilleggen."Als deze maatregelen worden uitgevoerd, zou dit resulteren in een jaarlijkse vermindering van 330.000 ton krantenpapiercapaciteit en 280.000 ton ongecoat fijnpapiercapaciteit in het portfolio van UPM", stelt het bedrijf in een persbericht. UPM wil de productie tegen uiterlijk eind dit jaar stopzetten. In de twee fabrieken staan samen zo'n 345 banen op de tocht, 135 in Hürth en 210 in Dörpen. De papierfabriek in Dörpen is een van de grootste van Europa met een jaarlijkse productiecapaciteit van 1,2 miljoen ton papier, er worden 1150 mensen tewerkgesteld.Volgens UPM blijft de vraag naar grafisch papier afnemen. "De daling in de vraag werd sterker in 2023 en een duurzaam herstel wordt niet verwacht, wat heeft geleid tot aanzienlijke overcapaciteit in de markt", stelt het bedrijf. Met de geplande ingrepen schat UPM jaarlijks 45 miljoen euro te besparen op vaste kosten.