De productiecapaciteit voor grafisch papier in Europa wordt voort afgebouwd. De productie van grafisch papier op de twee machines van de fabriek in het Duitse Plattling wordt op 15 november (PM11) en 22 november (PM1) stilgelegd, aldus een mededeling van UPM. Daardoor vermindert de productiecapaciteit voor gestreken grafisch papier met 215.000 ton en die voor niet-gestreken papier met 380.000 ton, of 595.000 ton in totaal. Door de sluiting verliezen 401 medewerkers hun baan. Deze aankondiging volgt kort na het besluit van Sappi Europe om de fabrieken in Lanaken (België) en Stockstadt (Duitsland) te sluiten.

Impact sluiting

"Met de ondernemingsraad hebben we een eerlijke dialoog aangeknoopt om verantwoorde oplossingen voor onze medewerkers uit te werken. Dankzij de inzet en medewerking van alle betrokken partijen tijdens het overleg zijn we tot maatschappelijk aanvaardbare oplossingen gekomen die duidelijk oog hebben voor een eventuele baan in de toekomst, zodat de impact van de sluiting voor onze medewerkers verzacht wordt", verklaart Gerhard Mayer, de algemeen directeur van UPM Plattling.

De productiecapaciteit voor grafisch papier in Europa wordt voort afgebouwd. De productie van grafisch papier op de twee machines van de fabriek in het Duitse Plattling wordt op 15 november (PM11) en 22 november (PM1) stilgelegd, aldus een mededeling van UPM. Daardoor vermindert de productiecapaciteit voor gestreken grafisch papier met 215.000 ton en die voor niet-gestreken papier met 380.000 ton, of 595.000 ton in totaal. Door de sluiting verliezen 401 medewerkers hun baan. Deze aankondiging volgt kort na het besluit van Sappi Europe om de fabrieken in Lanaken (België) en Stockstadt (Duitsland) te sluiten."Met de ondernemingsraad hebben we een eerlijke dialoog aangeknoopt om verantwoorde oplossingen voor onze medewerkers uit te werken. Dankzij de inzet en medewerking van alle betrokken partijen tijdens het overleg zijn we tot maatschappelijk aanvaardbare oplossingen gekomen die duidelijk oog hebben voor een eventuele baan in de toekomst, zodat de impact van de sluiting voor onze medewerkers verzacht wordt", verklaart Gerhard Mayer, de algemeen directeur van UPM Plattling.