De transactie tussen UPM en de Heinzel Group slaat op twee Oostenrijkse sites: UPM Steyrermühl (ongeveer 400 medewerkers) met een papiermachine die jaarlijks 320.000 ton krantenpapier vervaardigt, en de zagerij Steyrermühl die jaarlijks 370.000 vierkante meter hout verwerkt.

Productie van verpakkingen en energiebevoorrading

Tegen eind 2023 moet de transactie helemaal afgerond zijn en wordt de productie van krantenpapier bij UPM Steyrermühl stopgezet. Tot dan blijft alles functioneren zoals vandaag het geval is. UPM blijft in zijn Duitse vestigingen van Schongau, Ettringen en Hürth en in zijn Finse vestiging van Jämsänkosko wel krantenpapier produceren en zegt een van de 'grootste producenten van krantenpapier' te willen blijven.

De Heinzel Groep plant om de site UPM Steyrermühl om te bouwen en er verpakkingsmaterialen te vervaardigen die het huidige aanbod van de groep moeten aanvullen. Heinzel produceert vandaag in zijn sites van Pöls, Laarkirchen en Raubling kraftpapieren voor soepele en stijve verpakkingen (golfkarton). De Oostenrijkse groep overweegt ook om de site van Steyrermühl te ontwikkelen tot een centrum dat de papierfabriek van Laarkirchen (die in de buurt ligt en ook eigendom is van Heinzel) met warmte en energie bevoorraadt.

"We plannen om van Steyrermühl een leverancier van duurzame en hernieuwbare energie te maken", verklaart Kurt Maier, COO van Heinzel. "De recente ontwikkelingen in Europa hebben ons allemaal duidelijk gemaakt hoe belangrijk het is om onze afhankelijkheid van fossiele brandstoffen en gas te verminderen".

De transactie tussen UPM en de Heinzel Group slaat op twee Oostenrijkse sites: UPM Steyrermühl (ongeveer 400 medewerkers) met een papiermachine die jaarlijks 320.000 ton krantenpapier vervaardigt, en de zagerij Steyrermühl die jaarlijks 370.000 vierkante meter hout verwerkt.Tegen eind 2023 moet de transactie helemaal afgerond zijn en wordt de productie van krantenpapier bij UPM Steyrermühl stopgezet. Tot dan blijft alles functioneren zoals vandaag het geval is. UPM blijft in zijn Duitse vestigingen van Schongau, Ettringen en Hürth en in zijn Finse vestiging van Jämsänkosko wel krantenpapier produceren en zegt een van de 'grootste producenten van krantenpapier' te willen blijven.De Heinzel Groep plant om de site UPM Steyrermühl om te bouwen en er verpakkingsmaterialen te vervaardigen die het huidige aanbod van de groep moeten aanvullen. Heinzel produceert vandaag in zijn sites van Pöls, Laarkirchen en Raubling kraftpapieren voor soepele en stijve verpakkingen (golfkarton). De Oostenrijkse groep overweegt ook om de site van Steyrermühl te ontwikkelen tot een centrum dat de papierfabriek van Laarkirchen (die in de buurt ligt en ook eigendom is van Heinzel) met warmte en energie bevoorraadt. "We plannen om van Steyrermühl een leverancier van duurzame en hernieuwbare energie te maken", verklaart Kurt Maier, COO van Heinzel. "De recente ontwikkelingen in Europa hebben ons allemaal duidelijk gemaakt hoe belangrijk het is om onze afhankelijkheid van fossiele brandstoffen en gas te verminderen".