UPM legt papiermachine 3 in UPM Chapelle Darblay in Frankrijk voorgoed stil. Het stoppen van de productie op deze machine heeft een impact op 187 jobs De consultaties aangaande de sluiting werden eind april beëindigd en het plan, dat dateert van november 2014, begin juni goedgekeurd.

Bij UPM Chapelle Darblay blijft men papier produceren op de overblijvende papiermachine 6. Daarop worden standaard newsprint en verbeterde kwaliteiten (MFS) gefabriceerd. De jaarlijkse capaciteit bedraagt 250.000 ton.

"Dit jaar kreeg de Europese markt voor krantenpapier te maken met een nog sterkere tegenwind dan verwacht," geeft Bernd Eikens, Executive Vice President, UPM Paper ENA, als verklaring voor de sluiting aan. De beslissing kadert in een plan dat in november 2014 werd gelanceerd om de winst van UPM met 150 miljoen euro te verbeteren. Het programma omvat besparingen van de vaste en variabele kosten in alle business units en voor alle functies.

UPM legt papiermachine 3 in UPM Chapelle Darblay in Frankrijk voorgoed stil. Het stoppen van de productie op deze machine heeft een impact op 187 jobs De consultaties aangaande de sluiting werden eind april beëindigd en het plan, dat dateert van november 2014, begin juni goedgekeurd.Bij UPM Chapelle Darblay blijft men papier produceren op de overblijvende papiermachine 6. Daarop worden standaard newsprint en verbeterde kwaliteiten (MFS) gefabriceerd. De jaarlijkse capaciteit bedraagt 250.000 ton."Dit jaar kreeg de Europese markt voor krantenpapier te maken met een nog sterkere tegenwind dan verwacht," geeft Bernd Eikens, Executive Vice President, UPM Paper ENA, als verklaring voor de sluiting aan. De beslissing kadert in een plan dat in november 2014 werd gelanceerd om de winst van UPM met 150 miljoen euro te verbeteren. Het programma omvat besparingen van de vaste en variabele kosten in alle business units en voor alle functies.