UPM ENA introduceert een nieuwe plan ter verbetering van de winst met een impact op jaarbasis van 150 miljoen euro tegen eind 2015. Dat plan omvat ondermeer een productievermindering van 800.000 ton publicatiepapier in Europa.

UPM wil besparen op de variabele en vaste kosten van al zijn activiteiten en gaat machines stilleggen in Europa, waar de markt blijft kreunen onder de overcapaciteit.

UPM zegt dat de Europese papierindustrie een geval op zich is. "We zijn in 2014 teruggekeerd naar winstgevendheid. Het huidige activiteitenniveau is echter onaanvaardbaar laag en de huidige economische omgeving heeft voor 2015 de wind niet in de zeilen. We gaan onze productie afstemmen op de vraag."

De geplande capaciteitsverminderingen (krantenpapier, SC-papier en gestreken papier op basis van mechanische pulp) zullen plaatsvinden in Frankrijk, Finland en het VK. Wanneer de plannen in de papierfabrieken hun beloop kennen, zullen 550 medewerkers tegen eind 2015 hun werk verliezen.

UPM ENA introduceert een nieuwe plan ter verbetering van de winst met een impact op jaarbasis van 150 miljoen euro tegen eind 2015. Dat plan omvat ondermeer een productievermindering van 800.000 ton publicatiepapier in Europa.UPM wil besparen op de variabele en vaste kosten van al zijn activiteiten en gaat machines stilleggen in Europa, waar de markt blijft kreunen onder de overcapaciteit.UPM zegt dat de Europese papierindustrie een geval op zich is. "We zijn in 2014 teruggekeerd naar winstgevendheid. Het huidige activiteitenniveau is echter onaanvaardbaar laag en de huidige economische omgeving heeft voor 2015 de wind niet in de zeilen. We gaan onze productie afstemmen op de vraag."De geplande capaciteitsverminderingen (krantenpapier, SC-papier en gestreken papier op basis van mechanische pulp) zullen plaatsvinden in Frankrijk, Finland en het VK. Wanneer de plannen in de papierfabrieken hun beloop kennen, zullen 550 medewerkers tegen eind 2015 hun werk verliezen.