Massimo Reynaudo, de nieuwe CEO van UPM, duidde de jaarresultaten van het bedrijf als "Solide in een zeer uitdagende bedrijfsomgeving". De vergelijkbare winst daalde van 1,68 miljard euro in 2022 naar 755 miljoen euro in 2023.

Geleidelijk herstel

"Gedurende de eerste helft van het jaar hebben we een uitzonderlijk scherpe neergang ervaren, vooral op de Europese markten", stelt Reynaudo. "Ongekende voorraadafbouw had een aanzienlijke invloed op de marktleveringen en ging gepaard met dalende pulp- en energieprijzen. Naarmate het jaar vorderde, waren er tekenen van geleidelijk herstel op veel productmarkten, en we waren in staat om verbeterende resultaten te behalen."

Margebeheer

"Bij het bekijken van 2023 zijn we erin geslaagd om goed om te gaan met margebeheer en hebben we doortastende maatregelen genomen om de variabele en vaste kosten te verlagen en onze capaciteit aan te passen aan de lage vraag", zegt de CEO.

"UPM Communications Papers behaalde sterke resultaten in het vierde kwartaal en het volledige jaar 2023", stelt Massimo Reynaudo. "Het bedrijf genereerde een recordhoge kasstroom en sterke resultaten ondanks lage bezettingsgraden. Het margebeheer was succesvol, de kostenbeheersingsmaatregelen werden genomen en de productiecapaciteit werd afgestemd op de lage vraag. In november werd de UPM Plattling papierfabriek in Duitsland permanent gesloten."

Verbeterde vraag

Voor dit jaar verwacht het management dat de vergelijkbare ebit zal stijgen ten opzichte van 2023. "Ondersteund door hogere leveringsvolumes, de voortgezette opstart en optimalisatie van de UPM Paso de los Toros pulpfabriek en lagere vaste kosten", klinkt het. "De vraag naar veel UPM-producten zal naar verwachting blijven verbeteren naarmate de voorraadafbouw die in 2023 werd gezien grotendeels voorbij is."

De UPM Paso de los Toros pulpfabriek in Uruguay startte de productie op in het tweede kwartaal van 2023.
Massimo Reynaudo, de nieuwe CEO van UPM, duidde de jaarresultaten van het bedrijf als "Solide in een zeer uitdagende bedrijfsomgeving". De vergelijkbare winst daalde van 1,68 miljard euro in 2022 naar 755 miljoen euro in 2023."Gedurende de eerste helft van het jaar hebben we een uitzonderlijk scherpe neergang ervaren, vooral op de Europese markten", stelt Reynaudo. "Ongekende voorraadafbouw had een aanzienlijke invloed op de marktleveringen en ging gepaard met dalende pulp- en energieprijzen. Naarmate het jaar vorderde, waren er tekenen van geleidelijk herstel op veel productmarkten, en we waren in staat om verbeterende resultaten te behalen.""Bij het bekijken van 2023 zijn we erin geslaagd om goed om te gaan met margebeheer en hebben we doortastende maatregelen genomen om de variabele en vaste kosten te verlagen en onze capaciteit aan te passen aan de lage vraag", zegt de CEO."UPM Communications Papers behaalde sterke resultaten in het vierde kwartaal en het volledige jaar 2023", stelt Massimo Reynaudo. "Het bedrijf genereerde een recordhoge kasstroom en sterke resultaten ondanks lage bezettingsgraden. Het margebeheer was succesvol, de kostenbeheersingsmaatregelen werden genomen en de productiecapaciteit werd afgestemd op de lage vraag. In november werd de UPM Plattling papierfabriek in Duitsland permanent gesloten." Voor dit jaar verwacht het management dat de vergelijkbare ebit zal stijgen ten opzichte van 2023. "Ondersteund door hogere leveringsvolumes, de voortgezette opstart en optimalisatie van de UPM Paso de los Toros pulpfabriek en lagere vaste kosten", klinkt het. "De vraag naar veel UPM-producten zal naar verwachting blijven verbeteren naarmate de voorraadafbouw die in 2023 werd gezien grotendeels voorbij is."