Agfa pakt uit met inkjetprinter Jeti Tauro H3300 UHS en textielprinter Avinci CX3200

Agfa (stand 1F24) zal op C!Print de Jeti Tauro H3300 LED met een optionele verniseenheid voorstellen. Het gaat om het snelste model van de multi-pass inkjetprinters van Agfa. De Jeti Tauro H3300 LED, die zich door een minimaal inktverbruik onderscheidt, kan een ruime waaier soepele en stijve materialen met een breedte tot 3,3 m bedrukken. Het model UHS (Ultra High Speed) haalt 905 m²/uur. Dit model kan met een verniseenheid uitgerust worden die een snelheid tot 150 m²/uur haalt. Dat maakt het mogelijk om displays in golfkarton te veredelen met een glanzende of gesatineerde vernislaag (over het hele drukoppervlak of op bepaalde punten). Alle modellen kunnen ook witte inkt of een witte hechtlaag aanbrengen. De inkten van de Jeti-familie hebben de certificatie Greenguard Gold.

Agfa onderstreept vooral de automatisering van de Jeti Tauro H3300 LED. Alle modellen kunnen gecombineerd worden met optionele halfautomatische of volautomatische in- en uitvoereenheden voor stijve dragers. De printers kunnen ook uitgerust worden met verschillende van-rol-tot-rol-oplossingen waarbij rollen tot 700 kg in dubbele of enkelvoudige configuraties verwerkt kunnen worden. Het beheerprogramma voor workflows van Agfa zal eveneens op C!Print gedemonstreerd worden.

De textielprinter Avinci CX3200 van Agfa zal ook op de beurs te zien zijn. Het gaat om een textielprinter van de nieuwe generatie waarmee ofwel direct ofwel via transferpapier op textiel gedrukt kan worden, en dat met een snelheid tot 270 m²/uur.

De inkjetprinter Jeti Tauro H3300 LED van Agfa.

Mimaki toont zijn nieuwste technologieën

Mimaki (stand 2p24) stelt een combinatie van druk- en stansoplossingen voor waarmee toepassingen voor de signsector, de industriële druk, de textieldruk en de 3D-productie mogelijk zijn.

Een van de nieuwe producten van Mimaki is de nieuwe reeks 330 - rolprinters die met ecosolvents werken. Een daarvan is de CJV330-160 met ingebouwde snijplotter. Die printer is uitgerust met een nieuwe invoereenheid die tegelijk drie rollen kan laden. Het geïntegreerde snijsysteem maakt het mogelijk om de drukdragers in lijn volgens de Y- en X-assen te snijden.

Een andere bezienswaardigheid op de stand van Mimaki: de nieuwe vlakbed grootformaat UV-printer JFX600-2513. Met productiesnelheden tot 200 m²/uur is die printer sneller dan zijn voorganger en dat heeft hij te danken aan het grotere aantal printkoppen.

De recentste vlakbed UV-printers van de e-serie UJF MkII, die uiteenlopende voorwerpen direct kunnen bedrukken, zullen ook in Lyon te zien zijn. Andere bezienswaardigheden op C!Print: de rollenprinter UV LED UJV100-160 in combinatie met de nieuwe snijplotter CG-130 AR, evenals het nieuwe model CG-60 AR dat ontworpen is om te snijden en te rillen.

"Naast de productiviteit en de kwaliteit staat in de strategie van Mimaki ook de duurzaamheid centraal. Onze UV- en solventinkten hebben de Greenguard-certificatie, terwijl onze printoplossingen het mogelijk maken om de CO2-uitstoot en het energieverbruik te verminderen", legt Martial Granet uit, directeur van Mimaki France.

De vlakbedprinter Mimaki JFX600-2513.

Esko pakt uit met softwareoplossingen voor verpakkingen

In het hartje van de Software Village op de beurs C!Print, zal Esko (stand 1C20) met demonstraties duidelijk maken hoe zijn nieuwste software de digitalisering en automatisering voor verpakkingsbedrijven vereenvoudigt. "Terwijl merken en verpakkingsleveranciers vandaag geconfronteerd worden met een hele reeks van uitdagingen die verlammend kunnen werken, hebben we onze nieuwste software-innovaties specifiek ontworpen om de link tussen mensen en processen te vereenvoudigen, om de operaties te automatiseren en om operationele verbeteringen te bieden", zegt Isabelle Manche, Regional Business director France & Benelux bij Esko. De nieuwe technologische ontwikkelingen helpen de bedrijven om "afval te identificeren, risico's te beperken en kansen te optimaliseren".

Dataline legt met zijn ERP-software de nadruk op productiviteit en rendement

Dataline (stand 1A10), dat op de professionals van de visuele communicatie mikt, zal bij de ingang van de Software Village aanwezig zijn met zijn ERP-systeem. "MultiPress automatiseert het bedrijfsbeheer door de tijd die verloren gaat aan repetitieve administratieve taken te verminderen, meer bepaald bij de prijsberekening en bij het gegevensbeheer. Vandaag hebben meer dan duizend bedrijven in Europa onze software met succes in huis gehaald en meer dan 10.000 mensen maken er elke dag gebruik van", verklaart het bedrijf. Volgens de Belgische softwareproducent zijn de vereenvoudiging van het administratieve beheer, de automatisering van de productie en de kwaliteitscontrole de voordelen van MultiPress.

Dataline maakt van de beurs C!Print gebruik om de nieuwste versie 5.4 van MultiPress voor te stellen. Die is sinds september 2022 op de markt onder de naam 'Polaris'. Die nieuwste versie omvat verbeteringen aan de belangrijkste functies van MultiPress, alsook een reeks van nieuwigheden die professionals die met grote formaten werken, beter ondersteunen. We sommen enkele functies van MultiPress op: de CO2-uitstoot berekenen, het gewicht en het volume van het drukwerk bepalen, de transportkosten berekenen, de inslagvoorbereiding, de elektronische facturatie... De MIS/ERP-software is trouwens direct verbonden met systemen van talrijke andere softwarebedrijven en kent de gegevens van de materialen die voor de grafische sector geproduceerd worden.

"In tegenstelling tot een algemene beheersoftware of tot andere programma's voor de grafische industrie beschikt MultiPress over specifieke functies en worden er voortdurend innovaties in het systeem geïntegreerd. Zodra MultiPress geïnstalleerd is, merken onze klanten dat hun productie en hun rendement snel toenemen", zegt Dirk Deroo, de CEO van Dataline.

De MIS/ERP-software MultiPress van Dataline is specifiek ontworpen voor de grafische sector.

Konica Minolta legt zich toe op de automatisering van de workflows

Konica Minolta (stand 1E20) presenteert zijn softwarepakket AccurioPro Flux voor de web-to-print en de automatisering van de drukvoorbereiding. Volgens Jean-Michel Bourgogne, Production Printing Pre Sales manager bij Konica Minolta, is de automatisering van de workflow vandaag een noodzaak om op een rendabele manier te blijven produceren. "Vandaag merken we heel duidelijk een achteruitgang in de gemiddelde boodschappenmandjes en een verveelvoudiging van het aantal bestellingen, met hoe langer hoe meer kleine bestellingen. Tegelijkertijd moeten de levertermijnen korter. Vandaag moet je heel snel kunnen reageren op bestellingen waarvan het aantal almaar toeneemt. Voor de ateliers is het dus een noodzaak om de werkstroom te automatiseren, niet alleen om te blijven produceren, maar ook om rendabel te produceren", zegt hij.

HP onthult zijn grootformaat latextechnologie

HP (stand 2M30) toont zijn nieuwe aanbod printers HP Latex 2700 die op 20 oktober 2022 voorgesteld werden, en combineert die met nieuwe softwareoplossingen voor productieoptimalisatie. De nieuwe printers HP Latex 2700 hebben een baanbreedte van 3,20 m. De dubbele, symmetrische printkoppen die voorzien zijn van een automatische schoonmaaktechnologie, maken een tot dertig procent beter kleurenspectrum mogelijk dan dat van de vorige modellen. Ze kunnen heldere kleuren drukken met snelheden tot 89 m²/uur. HP biedt ook een Latex-wit aan dat met een productiesnelheid van 54 m²/uur verwerkt kan worden. Alle producten van het HP-gamma werken met inkten die het certificaat UL Ecologo hebben, terwijl de cartouches uit gerecycleerd karton en plastic vervaardigd zijn.

Agfa (stand 1F24) zal op C!Print de Jeti Tauro H3300 LED met een optionele verniseenheid voorstellen. Het gaat om het snelste model van de multi-pass inkjetprinters van Agfa. De Jeti Tauro H3300 LED, die zich door een minimaal inktverbruik onderscheidt, kan een ruime waaier soepele en stijve materialen met een breedte tot 3,3 m bedrukken. Het model UHS (Ultra High Speed) haalt 905 m²/uur. Dit model kan met een verniseenheid uitgerust worden die een snelheid tot 150 m²/uur haalt. Dat maakt het mogelijk om displays in golfkarton te veredelen met een glanzende of gesatineerde vernislaag (over het hele drukoppervlak of op bepaalde punten). Alle modellen kunnen ook witte inkt of een witte hechtlaag aanbrengen. De inkten van de Jeti-familie hebben de certificatie Greenguard Gold.Agfa onderstreept vooral de automatisering van de Jeti Tauro H3300 LED. Alle modellen kunnen gecombineerd worden met optionele halfautomatische of volautomatische in- en uitvoereenheden voor stijve dragers. De printers kunnen ook uitgerust worden met verschillende van-rol-tot-rol-oplossingen waarbij rollen tot 700 kg in dubbele of enkelvoudige configuraties verwerkt kunnen worden. Het beheerprogramma voor workflows van Agfa zal eveneens op C!Print gedemonstreerd worden.De textielprinter Avinci CX3200 van Agfa zal ook op de beurs te zien zijn. Het gaat om een textielprinter van de nieuwe generatie waarmee ofwel direct ofwel via transferpapier op textiel gedrukt kan worden, en dat met een snelheid tot 270 m²/uur.Mimaki (stand 2p24) stelt een combinatie van druk- en stansoplossingen voor waarmee toepassingen voor de signsector, de industriële druk, de textieldruk en de 3D-productie mogelijk zijn.Een van de nieuwe producten van Mimaki is de nieuwe reeks 330 - rolprinters die met ecosolvents werken. Een daarvan is de CJV330-160 met ingebouwde snijplotter. Die printer is uitgerust met een nieuwe invoereenheid die tegelijk drie rollen kan laden. Het geïntegreerde snijsysteem maakt het mogelijk om de drukdragers in lijn volgens de Y- en X-assen te snijden.Een andere bezienswaardigheid op de stand van Mimaki: de nieuwe vlakbed grootformaat UV-printer JFX600-2513. Met productiesnelheden tot 200 m²/uur is die printer sneller dan zijn voorganger en dat heeft hij te danken aan het grotere aantal printkoppen.De recentste vlakbed UV-printers van de e-serie UJF MkII, die uiteenlopende voorwerpen direct kunnen bedrukken, zullen ook in Lyon te zien zijn. Andere bezienswaardigheden op C!Print: de rollenprinter UV LED UJV100-160 in combinatie met de nieuwe snijplotter CG-130 AR, evenals het nieuwe model CG-60 AR dat ontworpen is om te snijden en te rillen."Naast de productiviteit en de kwaliteit staat in de strategie van Mimaki ook de duurzaamheid centraal. Onze UV- en solventinkten hebben de Greenguard-certificatie, terwijl onze printoplossingen het mogelijk maken om de CO2-uitstoot en het energieverbruik te verminderen", legt Martial Granet uit, directeur van Mimaki France.In het hartje van de Software Village op de beurs C!Print, zal Esko (stand 1C20) met demonstraties duidelijk maken hoe zijn nieuwste software de digitalisering en automatisering voor verpakkingsbedrijven vereenvoudigt. "Terwijl merken en verpakkingsleveranciers vandaag geconfronteerd worden met een hele reeks van uitdagingen die verlammend kunnen werken, hebben we onze nieuwste software-innovaties specifiek ontworpen om de link tussen mensen en processen te vereenvoudigen, om de operaties te automatiseren en om operationele verbeteringen te bieden", zegt Isabelle Manche, Regional Business director France & Benelux bij Esko. De nieuwe technologische ontwikkelingen helpen de bedrijven om "afval te identificeren, risico's te beperken en kansen te optimaliseren". Dataline (stand 1A10), dat op de professionals van de visuele communicatie mikt, zal bij de ingang van de Software Village aanwezig zijn met zijn ERP-systeem. "MultiPress automatiseert het bedrijfsbeheer door de tijd die verloren gaat aan repetitieve administratieve taken te verminderen, meer bepaald bij de prijsberekening en bij het gegevensbeheer. Vandaag hebben meer dan duizend bedrijven in Europa onze software met succes in huis gehaald en meer dan 10.000 mensen maken er elke dag gebruik van", verklaart het bedrijf. Volgens de Belgische softwareproducent zijn de vereenvoudiging van het administratieve beheer, de automatisering van de productie en de kwaliteitscontrole de voordelen van MultiPress.Dataline maakt van de beurs C!Print gebruik om de nieuwste versie 5.4 van MultiPress voor te stellen. Die is sinds september 2022 op de markt onder de naam 'Polaris'. Die nieuwste versie omvat verbeteringen aan de belangrijkste functies van MultiPress, alsook een reeks van nieuwigheden die professionals die met grote formaten werken, beter ondersteunen. We sommen enkele functies van MultiPress op: de CO2-uitstoot berekenen, het gewicht en het volume van het drukwerk bepalen, de transportkosten berekenen, de inslagvoorbereiding, de elektronische facturatie... De MIS/ERP-software is trouwens direct verbonden met systemen van talrijke andere softwarebedrijven en kent de gegevens van de materialen die voor de grafische sector geproduceerd worden."In tegenstelling tot een algemene beheersoftware of tot andere programma's voor de grafische industrie beschikt MultiPress over specifieke functies en worden er voortdurend innovaties in het systeem geïntegreerd. Zodra MultiPress geïnstalleerd is, merken onze klanten dat hun productie en hun rendement snel toenemen", zegt Dirk Deroo, de CEO van Dataline.Konica Minolta (stand 1E20) presenteert zijn softwarepakket AccurioPro Flux voor de web-to-print en de automatisering van de drukvoorbereiding. Volgens Jean-Michel Bourgogne, Production Printing Pre Sales manager bij Konica Minolta, is de automatisering van de workflow vandaag een noodzaak om op een rendabele manier te blijven produceren. "Vandaag merken we heel duidelijk een achteruitgang in de gemiddelde boodschappenmandjes en een verveelvoudiging van het aantal bestellingen, met hoe langer hoe meer kleine bestellingen. Tegelijkertijd moeten de levertermijnen korter. Vandaag moet je heel snel kunnen reageren op bestellingen waarvan het aantal almaar toeneemt. Voor de ateliers is het dus een noodzaak om de werkstroom te automatiseren, niet alleen om te blijven produceren, maar ook om rendabel te produceren", zegt hij.HP (stand 2M30) toont zijn nieuwe aanbod printers HP Latex 2700 die op 20 oktober 2022 voorgesteld werden, en combineert die met nieuwe softwareoplossingen voor productieoptimalisatie. De nieuwe printers HP Latex 2700 hebben een baanbreedte van 3,20 m. De dubbele, symmetrische printkoppen die voorzien zijn van een automatische schoonmaaktechnologie, maken een tot dertig procent beter kleurenspectrum mogelijk dan dat van de vorige modellen. Ze kunnen heldere kleuren drukken met snelheden tot 89 m²/uur. HP biedt ook een Latex-wit aan dat met een productiesnelheid van 54 m²/uur verwerkt kan worden. Alle producten van het HP-gamma werken met inkten die het certificaat UL Ecologo hebben, terwijl de cartouches uit gerecycleerd karton en plastic vervaardigd zijn.