De spanningen waren al flink opgelopen in Spanje en Finland, blijkt uit de gezamenlijke verklaring die op 1 mei, de Dag van de Arbeid, werd uitgegeven. In die landen lopen 'moeizame discussies' over achterstallige loonbetalingen: "Het is verbijsterend dat een grote Europese multinational anno 2019 zijn medewerkers niet betaalt voor werk dat zij hebben verricht."

Ondanks een ontmoeting met het management van CMG, eind maart, waar werd afgesproken de vakbonden over verdere ontwikkelingen te informeren, werd UNI Europa Graphical in april volledig overvallen door de berichten van CMG over de faillissementen en voorgenomen verkoop van verschillende drukkerijen.

UNI Europa Graphical laat weten dat, sinds de eerdere vakbondsacties van eind februari, de zorgen over de financiële situatie bij CMG en het gebrek aan transparantie alleen maar zijn gegroeid: "We winnen daarom juridisch advies en inzicht in."

Op 26 februari werden door de vakbonden onder andere poortacties bij Corelio in Epe-Mere gehouden. Gevreesd werd dat deze drukkerij, sinds vorig jaar onderdeel van CMG, gevaar liep hetzelfde lot te ondergaan als Helio Charleroi. Die diepdrukkerij ging begin dit jaar failliet. CMG liet nu echter op 25 april weten vrijwel al haar resterende drukkerijen, waaronder Corelio, af te willen stoten. Geert Van Nieuwenborgh, commercieel directeur bij Corelio Printing, liet vorige week op LinkedIn weten optimistisch te zijn: "De afgelopen weken waren turbulent in drukkerijwereld. Vooral in Nederland. De drie bedrijven van de Roto Smeets Groep gingen failliet. Bij Corelio Printing gaan onze gedachten in de eerste plaats naar de mensen van de betrokken bedrijven en de klanten en leveranciers van deze bedrijven. Voor alle duidelijkheid... Corelio Printing opereert in een sector die door een transformatie gaat. Maar de resultaten van onze drukkerij zijn nog steeds positief. Het eerste trimester draaiden wij een positieve Ebitda. Wij weten wel dat wij ons moeten aanpassen aan de veranderende marktomstandigheden. En er komt een nieuwe aandeelhouder. De komende tijd moet daar duidelijkheid over komen. Wij zijn er vandaag en we zullen er morgen zijn."

De spanningen waren al flink opgelopen in Spanje en Finland, blijkt uit de gezamenlijke verklaring die op 1 mei, de Dag van de Arbeid, werd uitgegeven. In die landen lopen 'moeizame discussies' over achterstallige loonbetalingen: "Het is verbijsterend dat een grote Europese multinational anno 2019 zijn medewerkers niet betaalt voor werk dat zij hebben verricht."Ondanks een ontmoeting met het management van CMG, eind maart, waar werd afgesproken de vakbonden over verdere ontwikkelingen te informeren, werd UNI Europa Graphical in april volledig overvallen door de berichten van CMG over de faillissementen en voorgenomen verkoop van verschillende drukkerijen.UNI Europa Graphical laat weten dat, sinds de eerdere vakbondsacties van eind februari, de zorgen over de financiële situatie bij CMG en het gebrek aan transparantie alleen maar zijn gegroeid: "We winnen daarom juridisch advies en inzicht in."Op 26 februari werden door de vakbonden onder andere poortacties bij Corelio in Epe-Mere gehouden. Gevreesd werd dat deze drukkerij, sinds vorig jaar onderdeel van CMG, gevaar liep hetzelfde lot te ondergaan als Helio Charleroi. Die diepdrukkerij ging begin dit jaar failliet. CMG liet nu echter op 25 april weten vrijwel al haar resterende drukkerijen, waaronder Corelio, af te willen stoten. Geert Van Nieuwenborgh, commercieel directeur bij Corelio Printing, liet vorige week op LinkedIn weten optimistisch te zijn: "De afgelopen weken waren turbulent in drukkerijwereld. Vooral in Nederland. De drie bedrijven van de Roto Smeets Groep gingen failliet. Bij Corelio Printing gaan onze gedachten in de eerste plaats naar de mensen van de betrokken bedrijven en de klanten en leveranciers van deze bedrijven. Voor alle duidelijkheid... Corelio Printing opereert in een sector die door een transformatie gaat. Maar de resultaten van onze drukkerij zijn nog steeds positief. Het eerste trimester draaiden wij een positieve Ebitda. Wij weten wel dat wij ons moeten aanpassen aan de veranderende marktomstandigheden. En er komt een nieuwe aandeelhouder. De komende tijd moet daar duidelijkheid over komen. Wij zijn er vandaag en we zullen er morgen zijn."