Op 7 juli kondigde Van De Velde Packaging de overname aan van de Nederlandse producent van vouwmachines Mibox. Het bedrijf is gevestigd in Terschuur en heeft meer dan 25 jaar ervaring in het ontwerpen en produceren van machines voor het verlijmen en opzetten van trays van golfkarton. Mibox bouwt kartonvouwmachines, trayopzetmachines, plano-opzetmachines, trottoirmachines, dozenopzetmachines voor het vormen van trays met stapelranden en voor dozen met ingerolde hoeken. De machinebouwer wordt een onderdeel van Van De Velde Systems (met onder andere Schut Systems).

Gepersonaliseerde koffiebekers

Twee weken later werd het Nederlandse Goedkopekoffiebekers.nl (GKB) overgenomen, een producent van kartonnen koffiebekers met productie in Nederland (Groningen) en China. Met een omzet van meer dan 55 miljoen euro is GKB marktleider in de Benelux. De (gepersonaliseerde) koffiebekers vinden ook hun weg naar klanten in Frankrijk en Duitsland. Met deze overname heeft Van De Velde Packaging de ambitie om de grootste Europese producent van kartonnen koffiebekers te worden in Europa.

Eerste stappen in Tsjechië

Op 5 augustus zette Van De Velde Packaging de eerste stappen in Tsjechië met de overname van Unipap. Het bedrijf is gespecialiseerd in de productie van industriële golfkartonnen verpakkingen en producten gemaakt van schuim. Ze produceren zowel standaardverpakkingen als verpakkingen op maat. De Tsjechische fabrikant produceert voor verschillende sectoren zoals elektronicafabrikanten, de automotive, chemie, enzovoort. De belangrijkste markten zijn Tsjechië, Duitsland, Italië, Oostenrijk en Slowakije.

Met dit bedrijf groeit de groepsomzet van Van De Velde Packaging tot 350 miljoen euro. Het aantal medewerkers in de negentien fabrieken van de groep stijgt tot 1700 voltijdse equivalenten.

Op 7 juli kondigde Van De Velde Packaging de overname aan van de Nederlandse producent van vouwmachines Mibox. Het bedrijf is gevestigd in Terschuur en heeft meer dan 25 jaar ervaring in het ontwerpen en produceren van machines voor het verlijmen en opzetten van trays van golfkarton. Mibox bouwt kartonvouwmachines, trayopzetmachines, plano-opzetmachines, trottoirmachines, dozenopzetmachines voor het vormen van trays met stapelranden en voor dozen met ingerolde hoeken. De machinebouwer wordt een onderdeel van Van De Velde Systems (met onder andere Schut Systems).Twee weken later werd het Nederlandse Goedkopekoffiebekers.nl (GKB) overgenomen, een producent van kartonnen koffiebekers met productie in Nederland (Groningen) en China. Met een omzet van meer dan 55 miljoen euro is GKB marktleider in de Benelux. De (gepersonaliseerde) koffiebekers vinden ook hun weg naar klanten in Frankrijk en Duitsland. Met deze overname heeft Van De Velde Packaging de ambitie om de grootste Europese producent van kartonnen koffiebekers te worden in Europa.Op 5 augustus zette Van De Velde Packaging de eerste stappen in Tsjechië met de overname van Unipap. Het bedrijf is gespecialiseerd in de productie van industriële golfkartonnen verpakkingen en producten gemaakt van schuim. Ze produceren zowel standaardverpakkingen als verpakkingen op maat. De Tsjechische fabrikant produceert voor verschillende sectoren zoals elektronicafabrikanten, de automotive, chemie, enzovoort. De belangrijkste markten zijn Tsjechië, Duitsland, Italië, Oostenrijk en Slowakije.Met dit bedrijf groeit de groepsomzet van Van De Velde Packaging tot 350 miljoen euro. Het aantal medewerkers in de negentien fabrieken van de groep stijgt tot 1700 voltijdse equivalenten.