Met deze overname zet de Belgische verpakkingsgroep de eerste stappen op de Italiaanse markt met de bedoeling om er een belangrijke speler in de kartonnagesector te worden. ILC "vormt de basis van een nieuwe 'Buy and Build' overnamestrategie in Italië", deelt Van De Velde Packaging mee. De familiale groep beschikt nu over zestien productiesites, waaronder twee in België en zeven in Nederland (daarnaast is de groep ook nog actief in Frankrijk, Duitsland, Polen en Turkije).

De groep P. Van De Velde, opgericht in 1939, heeft zich gespecialiseerd in de productie van verpakkingen in vol en vouwkarton en van verpakkingsmachines. Sinds de overname van Ekol Ofset (Turkije) produceert Van De Velde ook bekers en verpakkingen in microgolfkarton. Met de overname van ILC breidt de Belgische groep het aanbod verder uit met zelfklevers, kaarten en catalogi. Het Milanese bedrijf boekt met ongeveer 60 medewerkers een omzet van bijna 8 miljoen euro. De totale oppervlakte van de productiesite bedraagt 13.000 vierkante meter, waarvan 7.000 vierkante meter overdekt.

Met deze overname zet de Belgische verpakkingsgroep de eerste stappen op de Italiaanse markt met de bedoeling om er een belangrijke speler in de kartonnagesector te worden. ILC "vormt de basis van een nieuwe 'Buy and Build' overnamestrategie in Italië", deelt Van De Velde Packaging mee. De familiale groep beschikt nu over zestien productiesites, waaronder twee in België en zeven in Nederland (daarnaast is de groep ook nog actief in Frankrijk, Duitsland, Polen en Turkije).De groep P. Van De Velde, opgericht in 1939, heeft zich gespecialiseerd in de productie van verpakkingen in vol en vouwkarton en van verpakkingsmachines. Sinds de overname van Ekol Ofset (Turkije) produceert Van De Velde ook bekers en verpakkingen in microgolfkarton. Met de overname van ILC breidt de Belgische groep het aanbod verder uit met zelfklevers, kaarten en catalogi. Het Milanese bedrijf boekt met ongeveer 60 medewerkers een omzet van bijna 8 miljoen euro. De totale oppervlakte van de productiesite bedraagt 13.000 vierkante meter, waarvan 7.000 vierkante meter overdekt.