Van Genechten Groep realiseert overname Ost-Print in Rusland

30/06/14 om 00:00 - Bijgewerkt op 29/06/14 om 23:59

Bron: Grafisch Nieuws

De Van Genechten Groep heeft het Russische Ost-Print LLC overgenomen. Ost-Print is gespecialiseerd in de productie van vouwkartonnen verpakkingen en werkt vanuit de regio Moskou.

Van Genechten Groep realiseert overname Ost-Print in Rusland

Aangezien de overname al werd goedgekeurd door de Russische Anti-monopolie Organisatie (FAS), treedt de acquisitie meteen in werking. Samen met de overname van VG Contours ZAO 10 jaar geleden, versterkt de Belgische groep met deze zet haar positie in Rusland.

Met een stijgende omzet die nu al meer dan € 8 miljoen bedraagt, focust Ost-Print zich op vouwkartonnen verpakkingen met een hoge meerwaarde voor de Russische markt. Daarbij bedient het in de FMCG-industrie (fast moving consumer goods) zowel internationale als regionale klanten. Volgens Frederic de Somer, Managing Director van Van Genechten, is de strategische match met Van Genechten Packaging (VGP) - zelf een onafhankelijke en innovatieve producent van vouwkartonnen verpakkingen - vanzelfsprekend:

"We investeren in sterke groeimarkten, volgen de expansie van onze internationale klanten en maken werk van een breder, rijker aanbod voor onze regionale klantenbasis. Met de innovatie, kwaliteit, operationele knowhow en supply chain expertise die we op de Russische markt brengen, versterken we ook daar ons engagement. We zijn dan ook verheugd dat we kunnen bouwen op de ervaren mensen van Ost-Print om onze activiteiten in deze groeimarkt uit te breiden."

Ost-Print stelt 85 mensen te werk en is actief in zowel food als non-food verpakkingen. Het bedrijf beschikt over een prepressafdeling, een drukkerij en mogelijkheden om te veredelen. Ost-Print en VG Contours zijn samen goed voor een omzetcijfer van meer dan 20 miljoen euro.

VGP is een onafhankelijke en internationaal opererende industriële groep met hoofdkwartier in Turnhout. Met 10 productiebedrijven in 7 landen is het een bekende naam voor de productie van bedrukte vouwkartonnen verpakkingen. Met een jaarlijkse omzet van 300 miljoen euro verwerkt de groep op jaarbasis ruim 200.000 ton karton. Er werken ongeveer 1.500 mensen.

Lees meer over: