Met de introductie van de koudfolietechnologie wil Van Genechten Packaging (VGP) naar eigen zeggen voorop blijven op het vlak van consumentenverpakkingen. De vestiging in Angoulême is gespecialiseerd in de productie van verpakkingen voor hoogwaardige producten, zoals premium spirits, en op maat gemaakte afwerkingstechnieken.

Milieu-impact verminderen

"De koudfolietechnologie biedt een kosteneffectieve, gemakkelijk te optimaliseren en efficiënte oplossing aan klanten van premiumverpakkingen, maar biedt ook substantiële voordelen op het gebied van duurzaamheid", stelt VGP.

"Slim gebruik van materiaal en ingebouwde recycleerbaarheid helpen de milieu-impact van de technologie aanzienlijk te verminderen. Ondertussen zorgt het proces zelf voor een vermindering van folieafval."

Productie versnellen

Met de nieuwe Vinfoil-unit, geïntegreerd in een Heidelberg-pers, kan de productie bij VG Angoulême versneld worden. Voorheen werden de koudfolie-opdrachten uitbesteed. "Dit innovatieve proces past perfect naast ons aanbod van hotfoil, metallisatietransfer en metallic inkten", zegt Jérôme Cahu, de plant manager van VG Angoulême.

VGP, met hoofdkantoor in Turnhout, realiseert een omzet van 350 miljoen euro. De familiale groep heeft elf productievestigingen in zeven landen. Van Genechten Packaging zag de vraag naar duurzame verpakkingen in het premium-segment de afgelopen vijf jaar exponentieel groeien. De fabriek in Angoulême behaalde in 2020 het 'CO2 Compensation'-certificaat.

Met de introductie van de koudfolietechnologie wil Van Genechten Packaging (VGP) naar eigen zeggen voorop blijven op het vlak van consumentenverpakkingen. De vestiging in Angoulême is gespecialiseerd in de productie van verpakkingen voor hoogwaardige producten, zoals premium spirits, en op maat gemaakte afwerkingstechnieken."De koudfolietechnologie biedt een kosteneffectieve, gemakkelijk te optimaliseren en efficiënte oplossing aan klanten van premiumverpakkingen, maar biedt ook substantiële voordelen op het gebied van duurzaamheid", stelt VGP."Slim gebruik van materiaal en ingebouwde recycleerbaarheid helpen de milieu-impact van de technologie aanzienlijk te verminderen. Ondertussen zorgt het proces zelf voor een vermindering van folieafval."Met de nieuwe Vinfoil-unit, geïntegreerd in een Heidelberg-pers, kan de productie bij VG Angoulême versneld worden. Voorheen werden de koudfolie-opdrachten uitbesteed. "Dit innovatieve proces past perfect naast ons aanbod van hotfoil, metallisatietransfer en metallic inkten", zegt Jérôme Cahu, de plant manager van VG Angoulême.VGP, met hoofdkantoor in Turnhout, realiseert een omzet van 350 miljoen euro. De familiale groep heeft elf productievestigingen in zeven landen. Van Genechten Packaging zag de vraag naar duurzame verpakkingen in het premium-segment de afgelopen vijf jaar exponentieel groeien. De fabriek in Angoulême behaalde in 2020 het 'CO2 Compensation'-certificaat.