De vestiging boekt een omzet van 14 miljoen euro met minder dan 100 werknemers en is gespecialiseerd in het ontwerpen en produceren van verpakkingen in microgolfkarton.

Geografische expansie

"Door deze overname vergroten we onze geografische aanwezigheid in Centraal-Europa. De fabriek is uitstekend gelegen, net ten noorden van Boedapest", vertelt Frederic de Somer, afgevaardigd bestuurder van VGPI. "Ze is bovendien complementair met onze Belgische activiteiten in microgolfkarton. Op die manier worden we een toonaangevende speler in dit groeiende segment. Met zijn hoogopgeleide mensen en geavanceerde machines kan de Hongaarse fabriek (gebouwd in 2008) haar klanten complexe verpakkingsoplossingen bieden in microgolfkarton. Onze sterke aanwezigheid in West- en Centraal-Europa zal onze klanten ten goede komen, zowel wat de bevoorrading als de time-to-market betreft".

In lijn met de groei van onze klanten

"We spelen door deze overname in op de vraag van onze multinationale en regionale klanten die sterk groeien in Centraal- en Oost-Europa. We bieden hen onze vertrouwde hoge kwaliteitsnormen en bekroonde innovatiecapaciteiten. Dit is de volgende stap in de langetermijnstrategie van VGPI, waarbij we focussen op welbepaalde markten en zakendoen met hun bevoorrechte partners", besluit Lorenzo Delorenzi, CEO van VGPI.

Naar verwachting is de overname over een maand rond.

De vestiging boekt een omzet van 14 miljoen euro met minder dan 100 werknemers en is gespecialiseerd in het ontwerpen en produceren van verpakkingen in microgolfkarton. Geografische expansie"Door deze overname vergroten we onze geografische aanwezigheid in Centraal-Europa. De fabriek is uitstekend gelegen, net ten noorden van Boedapest", vertelt Frederic de Somer, afgevaardigd bestuurder van VGPI. "Ze is bovendien complementair met onze Belgische activiteiten in microgolfkarton. Op die manier worden we een toonaangevende speler in dit groeiende segment. Met zijn hoogopgeleide mensen en geavanceerde machines kan de Hongaarse fabriek (gebouwd in 2008) haar klanten complexe verpakkingsoplossingen bieden in microgolfkarton. Onze sterke aanwezigheid in West- en Centraal-Europa zal onze klanten ten goede komen, zowel wat de bevoorrading als de time-to-market betreft". In lijn met de groei van onze klanten"We spelen door deze overname in op de vraag van onze multinationale en regionale klanten die sterk groeien in Centraal- en Oost-Europa. We bieden hen onze vertrouwde hoge kwaliteitsnormen en bekroonde innovatiecapaciteiten. Dit is de volgende stap in de langetermijnstrategie van VGPI, waarbij we focussen op welbepaalde markten en zakendoen met hun bevoorrechte partners", besluit Lorenzo Delorenzi, CEO van VGPI. Naar verwachting is de overname over een maand rond.