Beide organisaties werken in Brugge en Turnhout reeds jaren hecht samen rond stagebegeleiding en het opleiden van werkzoekenden, (nieuwe) medewerkers, leerlingen en leerkrachten uit het grafisch onderwijs.

De printmedia industrie is een zeer kapitaalsintensieve sector als het gaat over druk en drukafwerking. Hier schuilt de grote uitdaging voor zowel het opleidingslandschap als de printmedia sector. Ondanks economisch moeilijke tijden en een sector die letterlijk onder 'druk' staat, blijft de nood aan goed opgeleide medewerkers en nieuwe instroom om de vergrijzing op te vangen.

De jarenlange samenwerking tussen GRAFOC en VDAB, zowel in West-Vlaanderen als Antwerpen, is uiterst belangrijk. Om werkzoekenden, jongeren en medewerkers van drukkerijen zo goed mogelijk op te leiden werden in 2009 reeds 2 drukpersen samen aangekocht. Met deze vervangingsinvestering van ruim 100.000 euro in de Heidelberg Stitchmaster ST350, krijgt de afdeling drukafwerking of postpress een performante en marktconforme machine. Deze hightech machine laat de cursisten toe om drukwerk te verzamelen, te nieten en te snijden.

Er is niet alleen de ondertekening van het hernieuwde Protocol van samenwerking tussen GRAFOC, VDAB, Syntra en VTI, binnenkort zal een nieuwe instructeur het VDAB-team versterken, zowel op het vlak van offsetdrukken, drukafwerking als digitaal drukken.

Beide organisaties werken in Brugge en Turnhout reeds jaren hecht samen rond stagebegeleiding en het opleiden van werkzoekenden, (nieuwe) medewerkers, leerlingen en leerkrachten uit het grafisch onderwijs. De printmedia industrie is een zeer kapitaalsintensieve sector als het gaat over druk en drukafwerking. Hier schuilt de grote uitdaging voor zowel het opleidingslandschap als de printmedia sector. Ondanks economisch moeilijke tijden en een sector die letterlijk onder 'druk' staat, blijft de nood aan goed opgeleide medewerkers en nieuwe instroom om de vergrijzing op te vangen.De jarenlange samenwerking tussen GRAFOC en VDAB, zowel in West-Vlaanderen als Antwerpen, is uiterst belangrijk. Om werkzoekenden, jongeren en medewerkers van drukkerijen zo goed mogelijk op te leiden werden in 2009 reeds 2 drukpersen samen aangekocht. Met deze vervangingsinvestering van ruim 100.000 euro in de Heidelberg Stitchmaster ST350, krijgt de afdeling drukafwerking of postpress een performante en marktconforme machine. Deze hightech machine laat de cursisten toe om drukwerk te verzamelen, te nieten en te snijden.Er is niet alleen de ondertekening van het hernieuwde Protocol van samenwerking tussen GRAFOC, VDAB, Syntra en VTI, binnenkort zal een nieuwe instructeur het VDAB-team versterken, zowel op het vlak van offsetdrukken, drukafwerking als digitaal drukken.