Eén van de trends op de voorbije etikettenbeurs Labelexpo in Brussel, was de digitale afwerking van zelfklevende labels. De digitale labelprinterfabrikant Durst (eveneens verdeeld door Vegram Graphics) toonde er zijn TAU330 labelpers met het nieuwste Spartanics LFS330 laserstanssysteem. De voordelen van digitale afwerking zijn legio: geen dure stansvormen meer, snelle insteltijden, minder afval en geen wachttijden.

De interesse van de etikettendrukkers voor het digitale productieproces, wordt gevoed door de behoeften van hun eindklanten en de merkeigenaren. Die zijn op zoek naar oplossingen om op een economische manier meerdere versies (versioning volgens doelgroep) van hun producten te kunnen fabriceren. Dat impliceert vaak kleinere oplagen die kostenefficiënt moeten kunnen worden gedrukt en afgewerkt.

Eén van de trends op de voorbije etikettenbeurs Labelexpo in Brussel, was de digitale afwerking van zelfklevende labels. De digitale labelprinterfabrikant Durst (eveneens verdeeld door Vegram Graphics) toonde er zijn TAU330 labelpers met het nieuwste Spartanics LFS330 laserstanssysteem. De voordelen van digitale afwerking zijn legio: geen dure stansvormen meer, snelle insteltijden, minder afval en geen wachttijden.De interesse van de etikettendrukkers voor het digitale productieproces, wordt gevoed door de behoeften van hun eindklanten en de merkeigenaren. Die zijn op zoek naar oplossingen om op een economische manier meerdere versies (versioning volgens doelgroep) van hun producten te kunnen fabriceren. Dat impliceert vaak kleinere oplagen die kostenefficiënt moeten kunnen worden gedrukt en afgewerkt.