Van januari tot en met juli werden in Vlaanderen 7,359 miljoen boeken verkocht via de gebruikelijke verkoopkanalen, zoals (online) boekhandels en supermarkten. Daarmee werd een totale omzet van 111,1 miljoen euro gerealiseerd. In vergelijking met de eerste zeven maanden van 2021 gaat het om een daling met 3,9 procent.

Bij de Nederlandstalige uitgaven is de achteruitgang nog groter. Daar wordt een daling opgetekend met 533.000 boeken, of 8,1 procent. De Engelstalige uitgaven deden het wel opvallend goed: het aantal verkochte exemplaren ging er met ruim 25 procent op vooruit.

Kinderboeken en e-boeken

Het stripalbum 'Dood wakker worden', uit de reeks van 'De Kiekeboes' ging tijdens de eerste zeven maanden van 2022 het vaakst over de toonbank. 'Het Achterhuis' en 'De geheimen van de kostschool' van Lucinda Riley vervolledigen de top drie.

'Ik zou wel een kindje lusten', 'De jongen, de mol, de vos en het paard' en 'De waanzinnige boomhut van 143 verdiepingen' zijn dan weer de bestverkopende kinderboeken. In totaal zijn kinderboeken goed voor een omzet van ongeveer 19 procent van de totale boekenverkoop.

Tot slot blijkt uit de cijfers dat de e-boeken tijdens de eerste zes maanden van 2022 goed waren voor 4,7 procent van de verkoop en drie procent van de omzet.

Bron: Belga

Van januari tot en met juli werden in Vlaanderen 7,359 miljoen boeken verkocht via de gebruikelijke verkoopkanalen, zoals (online) boekhandels en supermarkten. Daarmee werd een totale omzet van 111,1 miljoen euro gerealiseerd. In vergelijking met de eerste zeven maanden van 2021 gaat het om een daling met 3,9 procent.Bij de Nederlandstalige uitgaven is de achteruitgang nog groter. Daar wordt een daling opgetekend met 533.000 boeken, of 8,1 procent. De Engelstalige uitgaven deden het wel opvallend goed: het aantal verkochte exemplaren ging er met ruim 25 procent op vooruit.Het stripalbum 'Dood wakker worden', uit de reeks van 'De Kiekeboes' ging tijdens de eerste zeven maanden van 2022 het vaakst over de toonbank. 'Het Achterhuis' en 'De geheimen van de kostschool' van Lucinda Riley vervolledigen de top drie.'Ik zou wel een kindje lusten', 'De jongen, de mol, de vos en het paard' en 'De waanzinnige boomhut van 143 verdiepingen' zijn dan weer de bestverkopende kinderboeken. In totaal zijn kinderboeken goed voor een omzet van ongeveer 19 procent van de totale boekenverkoop.Tot slot blijkt uit de cijfers dat de e-boeken tijdens de eerste zes maanden van 2022 goed waren voor 4,7 procent van de verkoop en drie procent van de omzet.Bron: Belga