Papierproducent Sappi maakte bekend dat de geplande verkoop van zijn drie Europese papierfabrieken aan de groep Aurelius niet binnen de contractueel afgesproken termijn gerealiseerd werd. Het gaat om de fabrieken in Maastricht (gestreken papier en karton), Stockstadt (papierpulp en grafisch papier) en Kirkniemi (pulp en publicatiepapier).

Strategische oriëntatie

"Jammer genoeg, en ondanks de aanzienlijke inspanningen van Sappi om de transactie af te sluiten, slaagden de partijen er niet in om aan de opschortende voorwaarden te voldoen", verklaart Steve Binnie, de CEO van Sappi Limited. "Bijgevolg gaat de transactie niet door. De strategische oriëntatie van Sappi verandert niet. Het is de bedoeling om de blootstelling aan het segment van grafisch papier te verminderen en om tegelijk de aanwezigheid van Sappi in segmenten zoals verpakkingen, speciale papieren, pulp en biomaterialen te versterken."

"Sappi Europe zal de drie fabrieken blijven exploiteren en ervoor zorgen dat ze waarde blijven creëren voor de regio en de klanten die ze bedienen", stelt Marco Eikelenboom, de CEO van Sappi Europe.

Papierproducent Sappi maakte bekend dat de geplande verkoop van zijn drie Europese papierfabrieken aan de groep Aurelius niet binnen de contractueel afgesproken termijn gerealiseerd werd. Het gaat om de fabrieken in Maastricht (gestreken papier en karton), Stockstadt (papierpulp en grafisch papier) en Kirkniemi (pulp en publicatiepapier)."Jammer genoeg, en ondanks de aanzienlijke inspanningen van Sappi om de transactie af te sluiten, slaagden de partijen er niet in om aan de opschortende voorwaarden te voldoen", verklaart Steve Binnie, de CEO van Sappi Limited. "Bijgevolg gaat de transactie niet door. De strategische oriëntatie van Sappi verandert niet. Het is de bedoeling om de blootstelling aan het segment van grafisch papier te verminderen en om tegelijk de aanwezigheid van Sappi in segmenten zoals verpakkingen, speciale papieren, pulp en biomaterialen te versterken.""Sappi Europe zal de drie fabrieken blijven exploiteren en ervoor zorgen dat ze waarde blijven creëren voor de regio en de klanten die ze bedienen", stelt Marco Eikelenboom, de CEO van Sappi Europe.