De Duitse Edelmann Group, producent van papier- en kartonverpakkingen voor schoonheids-, gezondheids- en merkproducten in het algemeen, tekende een overeenkomst voor de overname van 100% van de aandelen van Elanders Beijing Printing Co, Ltd, een bedrijf dat voorheen eigendom was van het Zweedse Elanders AB. Edelmann breidt zo haar productie in China uit met verpakkingsoplossingen, meer bepaald vouwkartonnen en harde dozen, voor de markten van de schoonheidsverzorging en merkartikelen. De overname vormt een aanvulling op de bestaande productielocatie in Peking, waarmee het gezondheidssegment wordt bediend.

De extra locatie bevindt zich in de onmiddellijke nabijheid van de bestaande locatie en zal het volledige netwerk van de Edelmann Groep uitbreiden tot 21 vestigingen in 9 landen en meer dan 3.000 medewerkers wereldwijd. De overname zal naar verwachting voor het einde van het vierde kwartaal van 2018 worden afgerond.

Edelmann was tevens een van de eerste bedrijven die in het 1e kwartaal van 2018 als beta-klant een nieuwe Landa Digital Printing Landa S10 digitale vellenpers installeerde. In 2017 produceerde het familiebedrijf wereldwijd meer dan 4,5 miljard vouwdozen en meer dan 1 miljard folders. De omzet bedroeg meer dan 300 miljoen euro.

De Duitse Edelmann Group, producent van papier- en kartonverpakkingen voor schoonheids-, gezondheids- en merkproducten in het algemeen, tekende een overeenkomst voor de overname van 100% van de aandelen van Elanders Beijing Printing Co, Ltd, een bedrijf dat voorheen eigendom was van het Zweedse Elanders AB. Edelmann breidt zo haar productie in China uit met verpakkingsoplossingen, meer bepaald vouwkartonnen en harde dozen, voor de markten van de schoonheidsverzorging en merkartikelen. De overname vormt een aanvulling op de bestaande productielocatie in Peking, waarmee het gezondheidssegment wordt bediend.De extra locatie bevindt zich in de onmiddellijke nabijheid van de bestaande locatie en zal het volledige netwerk van de Edelmann Groep uitbreiden tot 21 vestigingen in 9 landen en meer dan 3.000 medewerkers wereldwijd. De overname zal naar verwachting voor het einde van het vierde kwartaal van 2018 worden afgerond.Edelmann was tevens een van de eerste bedrijven die in het 1e kwartaal van 2018 als beta-klant een nieuwe Landa Digital Printing Landa S10 digitale vellenpers installeerde. In 2017 produceerde het familiebedrijf wereldwijd meer dan 4,5 miljard vouwdozen en meer dan 1 miljard folders. De omzet bedroeg meer dan 300 miljoen euro.