Verpakkingsmateriaal van Campina-producten met PEFC-label

05/05/14 om 00:00 - Bijgewerkt op 04/05/14 om 23:59

Bron: Grafisch Nieuws

De internationale zuivelcoöperatie FrieslandCampina, de groep waar ook het Belgische Campina toe behoort, gebruikt voortaan wereldwijd voor de verpakking van haar producten zo veel mogelijk materiaal afkomstig uit duurzaam beheerde bossen. Royal FrieslandCampina en PEFC Nederland hebben hiervoor onlangs "de beleidsverklaring duurzaam bosbeheer" getekend.

Verpakkingsmateriaal van Campina-producten met PEFC-label

De keuze is een volgende stap in het beleid van FrieslandCampina voor duurzame inkoop van alle (landbouw)grondstoffen. Op heel wat verpakkingsmateriaal van FrieslandCampina staat voortaan het PEFC-label. Zo laat de zuivelcoöperatie zien dat de grondstoffen voor haar verpakkingen aantoonbaar afkomstig zijn uit duurzaam beheerd bos.

Deze duurzame aanpak past in de strategie van FrieslandCampina - route2020 - waarin haar duurzaamheidsbeleid is vastgelegd.

Campina in België is een merk van de internationale zuivelcoöperatie FrieslandCampina. Campina melk komt van Belgische melkveehouders, die hun koeien minstens 120 dagen laten grazen in de weide tijdens het weideseizoen en hen een aangepaste voeding geven.

Lees meer over: