De aangescherpte klimaatdoelstellingen zullen worden gevalideerd door het Science Based Targets-initiatief, in overeenstemming met de doelstellingen van het Akkoord van Parijs. Om de ambities en het commitment van DS Smith te onderstrepen, kondigde de verpakkingsgroep ook haar lidmaatschap van de Race to Zero van de Verenigde Naties aan.

Om de doelstellingen te bereiken, zal het bedrijf inzetten op het gebruik van lokale biomassa en biogas en hernieuwbare elektriciteit zoals wind- en zonne-energie.

Investeren in technologie

In 2017 al kondigde DS Smith haar doelstelling aan om de koolstofuitstoot per ton product tegen 2030 met 30 procent te verminderen ten opzichte van 2015. Als onderdeel van een gezamenlijke inspanning op meer dan 250 locaties wereldwijd heeft het bedrijf tegen het einde van 2020 al een vermindering van 23 procent bereikt waarmee het voor ligt op haar plannen.

DS Smith heeft dit weten te bereiken door te investeren in verschillende technologieën, waaronder waste-to-energy-oplossingen, moderne faciliteiten voor warmtekrachtkoppeling en vernieuwingen van de apparatuur, zoals nieuwe boilers en LED-verlichting. Daarnaast heeft DS Smith ook meer gebruik gemaakt van hernieuwbare brandstoffen, zoals biogas en biomassa.

Probleemplastic

Naast de klimaatdoelstelling van DS Smith kondigde de verpakkingsgroep onlangs ook haar R&D- en innovatiepakket van honderd miljoen pond aan om haar werk in de circulaire economie te versnellen.

De nieuwe investering ondersteunt de nieuwe duurzaamheidsstrategie van DS Smith waarin wordt beloofd om tegen 2023 honderd procent recycleerbare of herbruikbare verpakkingen te produceren en tegen 2025 een miljard stuks probleemplastic uit de schappen van supermarkten te halen.

De aangescherpte klimaatdoelstellingen zullen worden gevalideerd door het Science Based Targets-initiatief, in overeenstemming met de doelstellingen van het Akkoord van Parijs. Om de ambities en het commitment van DS Smith te onderstrepen, kondigde de verpakkingsgroep ook haar lidmaatschap van de Race to Zero van de Verenigde Naties aan.Om de doelstellingen te bereiken, zal het bedrijf inzetten op het gebruik van lokale biomassa en biogas en hernieuwbare elektriciteit zoals wind- en zonne-energie.In 2017 al kondigde DS Smith haar doelstelling aan om de koolstofuitstoot per ton product tegen 2030 met 30 procent te verminderen ten opzichte van 2015. Als onderdeel van een gezamenlijke inspanning op meer dan 250 locaties wereldwijd heeft het bedrijf tegen het einde van 2020 al een vermindering van 23 procent bereikt waarmee het voor ligt op haar plannen.DS Smith heeft dit weten te bereiken door te investeren in verschillende technologieën, waaronder waste-to-energy-oplossingen, moderne faciliteiten voor warmtekrachtkoppeling en vernieuwingen van de apparatuur, zoals nieuwe boilers en LED-verlichting. Daarnaast heeft DS Smith ook meer gebruik gemaakt van hernieuwbare brandstoffen, zoals biogas en biomassa.Naast de klimaatdoelstelling van DS Smith kondigde de verpakkingsgroep onlangs ook haar R&D- en innovatiepakket van honderd miljoen pond aan om haar werk in de circulaire economie te versnellen.De nieuwe investering ondersteunt de nieuwe duurzaamheidsstrategie van DS Smith waarin wordt beloofd om tegen 2023 honderd procent recycleerbare of herbruikbare verpakkingen te produceren en tegen 2025 een miljard stuks probleemplastic uit de schappen van supermarkten te halen.