'In mould labels' zijn etiketten die versmolten worden met een kunststof verpakking. Op die manier ontstaat een mono-materiaal verpakking die recycleerbaar is. De technologie wordt onder andere gebruikt voor margarinevlootjes of dozen voor roomijs. De in mould label-markt is wereldwijd een groeimarkt. Met de overname van Herrods zet Verstraete voet aan de grond in Oceanië. Financiële details over de transactie worden niet vrijgegeven.

Investering in derde drukpers

Herrods IML is gevestigd in Melbourne, werd opgericht in 1963 en telt 69 medewerkers. De komende weken wordt een integratieproject opgestart om het samengaan van de beide bedrijven zo vlot mogelijk te laten verlopen. De bedrijfsnaam van Herrods zal behouden blijven.

"Dankzij continue investeringen in de medewerkers, bedrijfsprocessen en technologie, is Herrods al jarenlang een vaste partner van lokale en internationale merken. Er wordt momenteel geïnvesteerd in een derde drukpers om de stijgende vraag naar IML-producten te kunnen volgen," stelt Peter Grugeon, de managing director van Verstraete IML.

Azië, Australië en Nieuw-Zeeland

Verstraete IML is een onderdeel van Multi-Color Corporation (MCC), de grootste producent van labels ter wereld. Om zijn marktpositie in het buitenland te versterken, richtte Verstraete in 2018 al een productie-unit op in Batavia, Ohio (VS). Het bedrijf stelt er een vijftigtal mensen tewerk en ziet de capaciteit groeien. Verstraete IML realiseerde in 2020 met 600 medewerkers een omzet van 150 miljoen euro.

Met de overname van Herrods wordt nu de positie in Azië, Australië en Nieuw-Zeeland versterkt. "De bijkomende capaciteit en nabijheid aan de markt zal ons helpen om bestaande maar ook nieuwe klanten in Australië en Nieuw-Zeeland beter en sneller te beleveren en laat ons ook toe om onze positie in Azië verder uit te bouwen," duidt Peter Grugeon.

'In mould labels' zijn etiketten die versmolten worden met een kunststof verpakking. Op die manier ontstaat een mono-materiaal verpakking die recycleerbaar is. De technologie wordt onder andere gebruikt voor margarinevlootjes of dozen voor roomijs. De in mould label-markt is wereldwijd een groeimarkt. Met de overname van Herrods zet Verstraete voet aan de grond in Oceanië. Financiële details over de transactie worden niet vrijgegeven.Herrods IML is gevestigd in Melbourne, werd opgericht in 1963 en telt 69 medewerkers. De komende weken wordt een integratieproject opgestart om het samengaan van de beide bedrijven zo vlot mogelijk te laten verlopen. De bedrijfsnaam van Herrods zal behouden blijven."Dankzij continue investeringen in de medewerkers, bedrijfsprocessen en technologie, is Herrods al jarenlang een vaste partner van lokale en internationale merken. Er wordt momenteel geïnvesteerd in een derde drukpers om de stijgende vraag naar IML-producten te kunnen volgen," stelt Peter Grugeon, de managing director van Verstraete IML.Verstraete IML is een onderdeel van Multi-Color Corporation (MCC), de grootste producent van labels ter wereld. Om zijn marktpositie in het buitenland te versterken, richtte Verstraete in 2018 al een productie-unit op in Batavia, Ohio (VS). Het bedrijf stelt er een vijftigtal mensen tewerk en ziet de capaciteit groeien. Verstraete IML realiseerde in 2020 met 600 medewerkers een omzet van 150 miljoen euro.Met de overname van Herrods wordt nu de positie in Azië, Australië en Nieuw-Zeeland versterkt. "De bijkomende capaciteit en nabijheid aan de markt zal ons helpen om bestaande maar ook nieuwe klanten in Australië en Nieuw-Zeeland beter en sneller te beleveren en laat ons ook toe om onze positie in Azië verder uit te bouwen," duidt Peter Grugeon.