Verstraete in mould labels en VTI Brugge slaan de handen in elkaar

17/06/13 om 00:00 - Bijgewerkt op 16/06/13 om 23:59

Bron: Grafisch Nieuws

De kloof tussen de grafische industrie en school kleiner maken. Dat is het opzet van werkplekleren, in dit geval een samenwerking tussen Verstraete in mould labels en VTI Brugge.

Verstraete in mould labels en VTI Brugge slaan de handen in elkaar

Docent Marc Dekimpe schreef met de hulp van trainer-drukker Frederik Marly een syllabus omtrent een aantal aspecten van offsetdrukken op polypropyleen.

Tijdens 4 leerrijke dagen verspreid in februari, maart en april, konden de leerlingen en docenten van het 6de jaar TSO printmedia kennismaken met Verstraete in mould labels.

Tijdens de themasessies werd de theorie meteen gestaafd aan de praktijk op de werkvloer. En dat is net wat werkplekleren zo boeiend maakt, vertelt Viktor, leerling van het VTI Brugge: "Ik vond het een zeer leerrijke ervaring. Wanneer je de theorie meteen kunt koppelen aan de praktijk, blijft de leerstof langer bij."

Ook Marleen Van den Bussche, burgemeester van Maldegem is enthousiast over het initiatief: "De leerlingen kunnen op deze manier proeven hoe het eraan toegaat op de werkvloer. Werkplekleren in een bedrijf als Verstraete in mould labels is een boeiende ervaring."