Verschillende individuele Europese sectorfederaties zullen ook optreden als co-host. Dit betekent dat ze binnen het land dat ze vertegenwoordigen actief mee op zoek gaan naar teams en individuen die willen deelnemen aan de hackathon. Begin augustus hadden Denemarken, Estland en Nederland reeds toegezegd.

Aan het einde van de tweedaagse hackaton zal een internationale jury drie winnaars kiezen. De laureaten zullen hun project kunnen voorstellen op het jaarlijkse congres van VIGC (op 9 november 2021 in Mechelen).

Digitale content en drukwerk

De eerste editie trok vorig jaar dertien teams, goed voor 85 deelnemers uit de Benelux, Duitsland, Scandinavië, Estland en de Verenigde Staten. "Wat ons heel erg heeft verrast tijdens de eerste hackaton vorig jaar was de kwaliteit en de samenstelling van de teams", zegt Jos Steutelings, de managing director van VIGC. "Het is meer dan ooit duidelijk dat we nood hebben aan nieuwe technieken, diensten en businessmodellen."

Luca School of Arts werd in 2020 tot winnaar uitgeroepen. De vijf laatstejaarsstudentes overtuigden de jury met hun project 'Smiles'. Hun uitdaging bestond erin de perceptie te doen keren bij mensen die beweren dat print dood is. Daarom toonden zij aan dat digitale content en drukwerk perfect samen kunnen gaan. Zij deden dit door het verzamelen van herinneringen door 'glimlach-detectie' op de smartphone en deze samen te brengen in een gepersonaliseerd gedrukt boek.

Verschillende individuele Europese sectorfederaties zullen ook optreden als co-host. Dit betekent dat ze binnen het land dat ze vertegenwoordigen actief mee op zoek gaan naar teams en individuen die willen deelnemen aan de hackathon. Begin augustus hadden Denemarken, Estland en Nederland reeds toegezegd.Aan het einde van de tweedaagse hackaton zal een internationale jury drie winnaars kiezen. De laureaten zullen hun project kunnen voorstellen op het jaarlijkse congres van VIGC (op 9 november 2021 in Mechelen).De eerste editie trok vorig jaar dertien teams, goed voor 85 deelnemers uit de Benelux, Duitsland, Scandinavië, Estland en de Verenigde Staten. "Wat ons heel erg heeft verrast tijdens de eerste hackaton vorig jaar was de kwaliteit en de samenstelling van de teams", zegt Jos Steutelings, de managing director van VIGC. "Het is meer dan ooit duidelijk dat we nood hebben aan nieuwe technieken, diensten en businessmodellen."Luca School of Arts werd in 2020 tot winnaar uitgeroepen. De vijf laatstejaarsstudentes overtuigden de jury met hun project 'Smiles'. Hun uitdaging bestond erin de perceptie te doen keren bij mensen die beweren dat print dood is. Daarom toonden zij aan dat digitale content en drukwerk perfect samen kunnen gaan. Zij deden dit door het verzamelen van herinneringen door 'glimlach-detectie' op de smartphone en deze samen te brengen in een gepersonaliseerd gedrukt boek.