Het Belgische bedrijf Virginal Paper - het vroegere Idempapers deelt mee dat medio augustus in de fabriek in Virginal-Samme is begonnen met de productie van speciaalpapier.

Het bedrijf, dat sinds juni vorig jaar insolvent is, werd overgenomen door een Noors-Zweedse investeerdersgroep in samenwerking met de Waalse gewestregering. Terje Haglund is CEO van de nieuw opgerichte onderneming Virginal Paper wil inspelen op de groeiende vraag naar voedseletiketten en verpakkingsproducten. De activiteiten zullen zich toespitsen op speciaalpapieren zoals eenzijdig gestreken etikettenpapier, kraftpapier met kleilaag, papier voor flexibele verpakkingen, poster- en vochtbestendig papier. Het bedrijf zal momenteel geen zelfkopiërend papier produceren.

De opgestarte PM 4 heeft een capaciteit van 120.000 ton per jaar.

Het Belgische bedrijf Virginal Paper - het vroegere Idempapers deelt mee dat medio augustus in de fabriek in Virginal-Samme is begonnen met de productie van speciaalpapier.Het bedrijf, dat sinds juni vorig jaar insolvent is, werd overgenomen door een Noors-Zweedse investeerdersgroep in samenwerking met de Waalse gewestregering. Terje Haglund is CEO van de nieuw opgerichte onderneming Virginal Paper wil inspelen op de groeiende vraag naar voedseletiketten en verpakkingsproducten. De activiteiten zullen zich toespitsen op speciaalpapieren zoals eenzijdig gestreken etikettenpapier, kraftpapier met kleilaag, papier voor flexibele verpakkingen, poster- en vochtbestendig papier. Het bedrijf zal momenteel geen zelfkopiërend papier produceren.De opgestarte PM 4 heeft een capaciteit van 120.000 ton per jaar.