Vistaprint, een onderdeel van Cimpress, heeft de vaste ambitie om wereldwijd de belangrijkste grafische en marketingpartner van KMO's te worden en heeft daarom Wix gekozen om het ontwerp en het beheer van websites en verwante producten van zijn klanten te ondersteunen. Het partnership tussen Wix en Vistaprint moet de slaagkansen van de KMO's verhogen door hun on- en offline marketinginspanningen op elkaar af te stemmen. De specialist van de web-to-print telt meer dan 17 miljoen klanten.

De klanten die in de loop van 2022 een beroep zullen doen op de diensten van Vistaprint, kunnen het SaaS-platform van Wix gebruiken om hun online activiteiten te ontwikkelen. Wix biedt personaliseerbare creatietools aan waarmee de gebruikers zelfstandig hun zichtbaarheid op het internet kunnen verhogen. Zo kunnen de klanten van Vistaprint - ongeacht of het nu om een winkel, een fitnessstudio, een restaurant of een evenement gaat - het e-commerceplatform van Wix gebruiken om hun activiteiten te ontwikkelen. De e-commerceoplossing van Wix maakt het mogelijk om de belangrijkste online workflows, zoals marketing en communicatie, te beheren en om betalingen te verwerken. De bestaande sites die met de oplossingen van Vistaprint gecreëerd werden, worden op een transparante manier omgezet naar Wix. Vistaprint vergemakkelijkt overigens de samenwerking tussen zelfstandige ontwerpers en hun klanten dankzij het creatieplatform '99designs by vistaprint' (met of zonder Wix).

Technologische voorsprong

Robert Keane, de oprichter en CEO van Cimpress, geeft toelichting: "We weten dat elk bedrijf dat van start gaat, een logo moet vinden en zich online een plek moet zien te vinden. Dat is het uitgangspunt. Op '99designs by vistaprint' kunnen de KMO's het ontwerp voor een logo vinden dat het best aan hun behoeften tegemoet komt. Vervolgens kunnen ze gepersonaliseerde producten en marketingelementen creëren en laten printen. En ten slotte kunnen ze hun voordeel doen met de technologische oplossingen van Wix. En dat alles in één enkele en ononderbroken sessie. We hebben Wix gekozen voor hun innoverende visie en technologische voorsprong waardoor we onze klanten het beste kunnen bieden. Dankzij die samenwerking tussen onze twee bedrijven, hebben ondernemers alles wat ze nodig hebben om hun activiteiten volgens de regels van de kunst uit te oefenen."

Vistaprint en Wix zijn overeengekomen om de opvolgingsoffertes te verwerken zodat Vistaprint de belangrijkste partner voor printdiensten van Wix voor fysieke marketingoplossingen wordt. In de loop van de vijf volgende jaren moet dit partnership tot meerdere honderdduizenden nieuwe inschrijvingen leiden. Concurrenten van Wix zijn WordPress, Jimdo, Weebly, Shopify en andere webhosts en bedrijven voor webdesign. Het bedrijf dat in 2006 in Israël opgericht werd, is nu in de hele wereld actief.

Cimpress investeert in Canon-technologie

Cimpress heeft onlangs een akkoord gesloten met Canon om verschillende bedrijven en sites van de groep van producten en technologieën te voorzien, onder andere op het gebied van de inkjetdruk.

Cimpress is eigenaar van online printers zals Vistaprint, Pixartprinting, Drukwerkdeal, enzovoort. Om het volledige machinepark up-to-date te houden en om concurrerend te blijven in de online printsector, investeert de groep in nieuwe machines. "Een belangrijk investeringsgebied is voor ons de printtechnologie en we zijn van mening dat de inkjettechnologie een grote rol kan spelen door de flexibiliteit, efficiëntie en een positieve ontwikkeling om afval te verminderen. Dit draagt bij aan het bereiken van onze duurzaamheidsdoelstellingen", zegt Robert Keane, de oprichter en CEO van Cimpress.

Vistaprint noch Canon preciseren in welke technologie precies geïnvesteerd wordt. Thijs van Thienen, business developer Benelux Commercial Printing bij Canon, licht echter wel een tipje van de sluier op: "Cimpress oriënteert zich breed op het hele inkjetportfolio van Canon, en zoals je in het bericht kunt lezen zijn zowel de varioPRINT iX3200 als de ProStream 1800 inmiddels binnen het concern Cimpress in gebruik." Canon heeft in zijn aanbod immers inkjetoplossingen voor zowel de vellendruk (B3) als de rotatiedruk.

Canon levert printtechnologie aan verschillende Cimpress-vestigingen.
Vistaprint, een onderdeel van Cimpress, heeft de vaste ambitie om wereldwijd de belangrijkste grafische en marketingpartner van KMO's te worden en heeft daarom Wix gekozen om het ontwerp en het beheer van websites en verwante producten van zijn klanten te ondersteunen. Het partnership tussen Wix en Vistaprint moet de slaagkansen van de KMO's verhogen door hun on- en offline marketinginspanningen op elkaar af te stemmen. De specialist van de web-to-print telt meer dan 17 miljoen klanten.De klanten die in de loop van 2022 een beroep zullen doen op de diensten van Vistaprint, kunnen het SaaS-platform van Wix gebruiken om hun online activiteiten te ontwikkelen. Wix biedt personaliseerbare creatietools aan waarmee de gebruikers zelfstandig hun zichtbaarheid op het internet kunnen verhogen. Zo kunnen de klanten van Vistaprint - ongeacht of het nu om een winkel, een fitnessstudio, een restaurant of een evenement gaat - het e-commerceplatform van Wix gebruiken om hun activiteiten te ontwikkelen. De e-commerceoplossing van Wix maakt het mogelijk om de belangrijkste online workflows, zoals marketing en communicatie, te beheren en om betalingen te verwerken. De bestaande sites die met de oplossingen van Vistaprint gecreëerd werden, worden op een transparante manier omgezet naar Wix. Vistaprint vergemakkelijkt overigens de samenwerking tussen zelfstandige ontwerpers en hun klanten dankzij het creatieplatform '99designs by vistaprint' (met of zonder Wix).Robert Keane, de oprichter en CEO van Cimpress, geeft toelichting: "We weten dat elk bedrijf dat van start gaat, een logo moet vinden en zich online een plek moet zien te vinden. Dat is het uitgangspunt. Op '99designs by vistaprint' kunnen de KMO's het ontwerp voor een logo vinden dat het best aan hun behoeften tegemoet komt. Vervolgens kunnen ze gepersonaliseerde producten en marketingelementen creëren en laten printen. En ten slotte kunnen ze hun voordeel doen met de technologische oplossingen van Wix. En dat alles in één enkele en ononderbroken sessie. We hebben Wix gekozen voor hun innoverende visie en technologische voorsprong waardoor we onze klanten het beste kunnen bieden. Dankzij die samenwerking tussen onze twee bedrijven, hebben ondernemers alles wat ze nodig hebben om hun activiteiten volgens de regels van de kunst uit te oefenen."Vistaprint en Wix zijn overeengekomen om de opvolgingsoffertes te verwerken zodat Vistaprint de belangrijkste partner voor printdiensten van Wix voor fysieke marketingoplossingen wordt. In de loop van de vijf volgende jaren moet dit partnership tot meerdere honderdduizenden nieuwe inschrijvingen leiden. Concurrenten van Wix zijn WordPress, Jimdo, Weebly, Shopify en andere webhosts en bedrijven voor webdesign. Het bedrijf dat in 2006 in Israël opgericht werd, is nu in de hele wereld actief.