Na de overname van de nummer één in Nederland, lijft Vistaprint nu één van de grote vijf internetdrukkerijen in Europa in. Daarmee richt Vistaprint verder zijn pijlen op de KMO-bedrijven als klanten.

Vistaprint verwerft een aandeel van 97 % in het bedrijf, 3 % van de aandelen blijven bij de oprichters van Pixartprinting waarvan de merknaam behouden blijft. Vistaprint betaalt 127 miljoen euro bovenop een earn-out van maximum 10 miljoen euro. De acquisitie moet eind 2014 zijn afgerond.

Beide bedrijven zijn marktleiders die nog een gezonde groei kunnen voorleggen. De omzet van Pixartprinting dat in 1994 werd opgericht, wordt voor 2013 geschat op 56 miljoen euro. Het bedrijf heeft 330 medewerkers. Pixartprinting drukt in offset, digitaal en grootformaat. De online shop is intussen in 11 verschillende landenversies beschikbaar.

Bijna tegelijkertijd meldt het Duitse 'Onlineprinters' dat het dankzij 80.000 nieuwe klanten, vorig jaar met 20% is gegroeid. Het personeelsbestand groeide van 350 naar 500 mensen en er werd voor 5 miljoen euro geïnvesteerd. Dit jaar staan er weer investeringen voor 10 miljoen euro gepland.

Na de overname van de nummer één in Nederland, lijft Vistaprint nu één van de grote vijf internetdrukkerijen in Europa in. Daarmee richt Vistaprint verder zijn pijlen op de KMO-bedrijven als klanten.Vistaprint verwerft een aandeel van 97 % in het bedrijf, 3 % van de aandelen blijven bij de oprichters van Pixartprinting waarvan de merknaam behouden blijft. Vistaprint betaalt 127 miljoen euro bovenop een earn-out van maximum 10 miljoen euro. De acquisitie moet eind 2014 zijn afgerond. Beide bedrijven zijn marktleiders die nog een gezonde groei kunnen voorleggen. De omzet van Pixartprinting dat in 1994 werd opgericht, wordt voor 2013 geschat op 56 miljoen euro. Het bedrijf heeft 330 medewerkers. Pixartprinting drukt in offset, digitaal en grootformaat. De online shop is intussen in 11 verschillende landenversies beschikbaar.Bijna tegelijkertijd meldt het Duitse 'Onlineprinters' dat het dankzij 80.000 nieuwe klanten, vorig jaar met 20% is gegroeid. Het personeelsbestand groeide van 350 naar 500 mensen en er werd voor 5 miljoen euro geïnvesteerd. Dit jaar staan er weer investeringen voor 10 miljoen euro gepland.