Vistaprint onderhandelt met Dallas over een productievestiging

11/06/18 om 10:07 - Bijgewerkt om 10:05

De Nederlandse drukkerij Vistaprint, een onderdeel van de Amerikaanse groep Cimpress, heeft de stad Dallas 1,6 miljoen dollar economische steunmaatregelen gevraagd om in het zuiden van de stad een vestiging op te richten waar 625 mensen aan de slag zouden kunnen. Het nieuws komt van de nieuwssite 'Dallas News'.

Vistaprint onderhandelt met Dallas over een productievestiging

© Getty Images/iStockphoto

Sinds januari 2018 onderhandelen Vistaprint en de stad Dallas over de bouw van een vestiging van 322.000 m² in het zuiden van Dallas. Vistaprint wil tot 50 miljoen dollar in dit project, dat Apollo gedoopt werd, investeren. In ruil voor de honderden banen die het project kan creëren, vraagt het bedrijf economische steunmaatregelen. Die 1,6 miljoen dollar economische steun zou de vorm aannemen van een lagere vastgoedbelasting, een belastingvermindering op bedrijfsgoederen en een subsidie voor economische ontwikkeling.

Op 13 juni stemt de gemeenteraad van Dallas of Vistaprint de economische steunmaatregelen al dan niet krijgt. Als het plan goedgekeurd wordt, koopt immobiliënpromotor Becknell Industrial een site in het noorden van Lancaster (Texas) en maakt het bedrijf die voor Vistaprint klaar. Becknell zal tussen december 2019 en december 2023 geleidelijk 15 en 9 miljoen dollar investeren om de werken uit te voeren. Op termijn verhuurt Becknell de site aan Vistaprint, voor een periode van 10 jaar met een aankoopmogelijkheid.

Als het project gerealiseerd wordt, kan het een gedeelte van de county Dallas dat door armoede en hoge werkloosheidscijfers getroffen wordt, stimuleren. Naast de 625 voltijdse banen zouden er ook ongeveer 125 seizoensgebonden banen komen. Grote multinationals zoals Amazon en L'Oréal hebben al operationele sites in de buurt van de plek waar het gebouw van Vistaprint opgetrokken moet worden.