Vistaprint wordt Vista, het nieuwe overkoepelende merk dat diverse platforms voor de productie van marketingmateriaal dat via uiteenlopende kanalen verspreid wordt, omvat. De online printsite Vistaprint wijzigt niet, maar wordt een merk van Vista, net zoals 99designs by Vista, Vista x Wix en de recent overgenomen platformen waaronder Crello. Dat laatste dat tot VistaCreate omgedoopt wordt, stelt bedrijven in staat om eenvoudig visuele content te creëren voor de sociale media en voor andere digitale dragers. De evolutie van het belangrijkste merk van Cimpress is een gevolg van de strategie om klanten uit de hele wereld een grafische en marketingexpertise aan te bieden. "De lancering van VistaCreate is een belangrijke stap die in die ontwikkeling past vermits professionals nu een creatieve oplossing krijgen om hun content op de sociale media te optimaliseren", verklaarde Robert Keane, de oprichter en algemeen directeur van Vista en van het moederbedrijf Cimpress.

Druk, grafiek, digitale dragers

De twee voorbije jaren heeft Vista tal van strategische initiatieven genomen en aanzienlijke bedragen geïnvesteerd om de constante evolutie van de behoeften van bedrijfsleiders bij te benen. Vista stelt vast dat de pandemie het speelveld gewijzigd heeft: voor bedrijven is het nu van levensbelang om over totaaloplossingen, online of fysiek, te beschikken die zich aan hun behoeften aanpassen. Volgens onderzoek van Vista wordt 82 procent van de marketingbehoeften van de bedrijven ingevuld met print, grafiek en digitale dragers.

Visuele concepten voor social media

In oktober 2020 werd 99designs (creatie van logo's, websites, verpakkingen, enz.) door Vista overgenomen. In augustus 2021 werd een partnership met Wix gesloten, het ontwikkelingsplatform op basis van de cloud. De overname van Crello, dat tot VistaCreate omgedoopt werd, past in de strategie om een volledig gamma grafische oplossingen aan te bieden. Samen met Crello werd ook Depositphotos overgenomen, een databank voor visuele content met meer dan 200 miljoen gratis te gebruiken beelden, video's en muziekstukjes. VistaCreate stelt gebruikers, wat ook hun grafische ervaring is, in staat om eenvoudig aantrekkelijke visuele content voor digitale dragers te creëren. Met de nieuwe dienstverlening om online digitale content te creëren, gaat Cimpress direct de concurrentie met Canva aan, een platform dat het mogelijk maakt om online gratis ontwerpen te creëren.

Vistaprint wordt Vista, het nieuwe overkoepelende merk dat diverse platforms voor de productie van marketingmateriaal dat via uiteenlopende kanalen verspreid wordt, omvat. De online printsite Vistaprint wijzigt niet, maar wordt een merk van Vista, net zoals 99designs by Vista, Vista x Wix en de recent overgenomen platformen waaronder Crello. Dat laatste dat tot VistaCreate omgedoopt wordt, stelt bedrijven in staat om eenvoudig visuele content te creëren voor de sociale media en voor andere digitale dragers. De evolutie van het belangrijkste merk van Cimpress is een gevolg van de strategie om klanten uit de hele wereld een grafische en marketingexpertise aan te bieden. "De lancering van VistaCreate is een belangrijke stap die in die ontwikkeling past vermits professionals nu een creatieve oplossing krijgen om hun content op de sociale media te optimaliseren", verklaarde Robert Keane, de oprichter en algemeen directeur van Vista en van het moederbedrijf Cimpress.De twee voorbije jaren heeft Vista tal van strategische initiatieven genomen en aanzienlijke bedragen geïnvesteerd om de constante evolutie van de behoeften van bedrijfsleiders bij te benen. Vista stelt vast dat de pandemie het speelveld gewijzigd heeft: voor bedrijven is het nu van levensbelang om over totaaloplossingen, online of fysiek, te beschikken die zich aan hun behoeften aanpassen. Volgens onderzoek van Vista wordt 82 procent van de marketingbehoeften van de bedrijven ingevuld met print, grafiek en digitale dragers.In oktober 2020 werd 99designs (creatie van logo's, websites, verpakkingen, enz.) door Vista overgenomen. In augustus 2021 werd een partnership met Wix gesloten, het ontwikkelingsplatform op basis van de cloud. De overname van Crello, dat tot VistaCreate omgedoopt werd, past in de strategie om een volledig gamma grafische oplossingen aan te bieden. Samen met Crello werd ook Depositphotos overgenomen, een databank voor visuele content met meer dan 200 miljoen gratis te gebruiken beelden, video's en muziekstukjes. VistaCreate stelt gebruikers, wat ook hun grafische ervaring is, in staat om eenvoudig aantrekkelijke visuele content voor digitale dragers te creëren. Met de nieuwe dienstverlening om online digitale content te creëren, gaat Cimpress direct de concurrentie met Canva aan, een platform dat het mogelijk maakt om online gratis ontwerpen te creëren.