De beslissing om in nieuwe machines te investeren, werd twee jaar geleden genomen. De verkoopovereenkomst dateert van december 2016. De twee flexopersen voor het bedrukken van flexibele verpakkingen hebben dezelfde specificaties: 10 kleuren, een drukbreedte van 1050 mm en een repeatlengte tot 800 mm. De persen zijn uitgerust met inspectiesystemen en inline spectraalfotometers. De installatie van de nieuwe machines verloopt in verschillende fases. Wanneer de eerste machine volledig draait zoals gewenst zal één van de huidige 8-kleuren flexomachines worden afgebroken en zal ook de tweede 10-kleuren machine geleverd worden. Vitrapack zal na de installatie beschikken over drie flexomachines: één met 8 kleuren en twee met 10 kleuren.

Vitra investeerde eveneens in een 1350 mm brede Bobst CL 850D multi-technology duplex laminator voor solvent-gebaseerde toepassingen. Vitra lamineert zowel bedrukte als onbedrukte folies op basis van solvent gebaseerde lijmen of met solventvrije lijmen. De hoge transparatie van solventgebaseerde lijmen krijgt vaak de voorkeur bij het gebruik van transparante laminaten.

Op de foto: sleevewissel op de flexopers.

De beslissing om in nieuwe machines te investeren, werd twee jaar geleden genomen. De verkoopovereenkomst dateert van december 2016. De twee flexopersen voor het bedrukken van flexibele verpakkingen hebben dezelfde specificaties: 10 kleuren, een drukbreedte van 1050 mm en een repeatlengte tot 800 mm. De persen zijn uitgerust met inspectiesystemen en inline spectraalfotometers. De installatie van de nieuwe machines verloopt in verschillende fases. Wanneer de eerste machine volledig draait zoals gewenst zal één van de huidige 8-kleuren flexomachines worden afgebroken en zal ook de tweede 10-kleuren machine geleverd worden. Vitrapack zal na de installatie beschikken over drie flexomachines: één met 8 kleuren en twee met 10 kleuren.Vitra investeerde eveneens in een 1350 mm brede Bobst CL 850D multi-technology duplex laminator voor solvent-gebaseerde toepassingen. Vitra lamineert zowel bedrukte als onbedrukte folies op basis van solvent gebaseerde lijmen of met solventvrije lijmen. De hoge transparatie van solventgebaseerde lijmen krijgt vaak de voorkeur bij het gebruik van transparante laminaten.Op de foto: sleevewissel op de flexopers.