De Vlaamse overheid heeft een subsidie toegekend aan Hybrid Software voor een innovatief onderzoeksproject van de AM businessunit van het softwarebedrijf. Het gaat volgens Kris Binon, de Business Unit manager voor AM bij Hybrid, over een zogenaamde 'O&O Haalbaarheidsstudie', een voorbereiding op een omvangrijker O&O-project. Hybrid Software investeert meer dan honderdduizend euro in het project, VLAIO subsidieert veertig procent van de projectbegroting.

Printsnelheid en energie-efficiëntie

Het doel van het project is de ontwikkeling van nieuwe functionaliteiten in Cloudflow Maker, waaronder een softwareoplossing 'van CAD tot nabewerking' voor Binder en Material Jetting technologieën. "Deze nieuwe functionaliteiten zullen de kost per onderdeel verlagen en tegelijkertijd de kwaliteit, betrouwbaarheid en herhaalbaarheid van het proces verhogen", duidt Hybrid Software.

"We hebben een solide businesscase, gedreven door echte marktbehoefte en geleverd vanuit onze interne expertise", zegt Kris Binon. "We zijn blij dat we deze claim adequaat hebben kunnen onderbouwen bij de overheid, omdat we geloven dat dit project tastbare toegevoegde waarde zal creëren voor exploitanten van AM-machines."

Het AM-team van Binon is reeds gestart met het opzetten van tests die enkele van de parameters zullen kwantificeren die in de software moeten worden toegepast. "In lijn met ons doel om positieve effecten te bereiken op bindmiddelgebruik, printsnelheid en energie-efficiëntie", stelt Binon.

Het O&O-project van Hybrid Software wordt ondersteund door de Vlaamse overheid.
De Vlaamse overheid heeft een subsidie toegekend aan Hybrid Software voor een innovatief onderzoeksproject van de AM businessunit van het softwarebedrijf. Het gaat volgens Kris Binon, de Business Unit manager voor AM bij Hybrid, over een zogenaamde 'O&O Haalbaarheidsstudie', een voorbereiding op een omvangrijker O&O-project. Hybrid Software investeert meer dan honderdduizend euro in het project, VLAIO subsidieert veertig procent van de projectbegroting.Het doel van het project is de ontwikkeling van nieuwe functionaliteiten in Cloudflow Maker, waaronder een softwareoplossing 'van CAD tot nabewerking' voor Binder en Material Jetting technologieën. "Deze nieuwe functionaliteiten zullen de kost per onderdeel verlagen en tegelijkertijd de kwaliteit, betrouwbaarheid en herhaalbaarheid van het proces verhogen", duidt Hybrid Software."We hebben een solide businesscase, gedreven door echte marktbehoefte en geleverd vanuit onze interne expertise", zegt Kris Binon. "We zijn blij dat we deze claim adequaat hebben kunnen onderbouwen bij de overheid, omdat we geloven dat dit project tastbare toegevoegde waarde zal creëren voor exploitanten van AM-machines."Het AM-team van Binon is reeds gestart met het opzetten van tests die enkele van de parameters zullen kwantificeren die in de software moeten worden toegepast. "In lijn met ons doel om positieve effecten te bereiken op bindmiddelgebruik, printsnelheid en energie-efficiëntie", stelt Binon.