De in 1918 opgerichte Standaard Uitgeverij brengt al decennialang de verhalen van de Vlaamse iconen Suske en Wiske op de markt. Die vieren dit jaar hun 75-jarig bestaan, met onder andere een eigen serie postzegels bij bpost. Ballon Media ontstond in 2008 en geeft onder andere de strips rond Jommeke uit, de jeugdheld die dit jaar 65 jaar bestaat en van wie binnenkort het 300ste album verschijnt.

Ballon Media is ook partner van uitgeverijen als Dupuis, Dargaud en Casterman. De fusie met Standaard Uitgeverij betekent daarom dat de striphelden van bijvoorbeeld F.C. De KampioenenenUrbanus nu onder een dak komen met Lucky Luke, Kuifje en De Smurfen. Naast strips zijn Standaard Uitgeverij en Ballon Media beiden bovendien actief als uitgevers van boeken.

De in 1918 opgerichte Standaard Uitgeverij brengt al decennialang de verhalen van de Vlaamse iconen Suske en Wiske op de markt. Die vieren dit jaar hun 75-jarig bestaan, met onder andere een eigen serie postzegels bij bpost. Ballon Media ontstond in 2008 en geeft onder andere de strips rond Jommeke uit, de jeugdheld die dit jaar 65 jaar bestaat en van wie binnenkort het 300ste album verschijnt.Ballon Media is ook partner van uitgeverijen als Dupuis, Dargaud en Casterman. De fusie met Standaard Uitgeverij betekent daarom dat de striphelden van bijvoorbeeld F.C. De KampioenenenUrbanus nu onder een dak komen met Lucky Luke, Kuifje en De Smurfen. Naast strips zijn Standaard Uitgeverij en Ballon Media beiden bovendien actief als uitgevers van boeken.