De ingenieurs van de persenbouwers Gallus en Heidelberg hebben de UV-inkjet printtechnologie verder ontwikkeld om de productie van gecertificeerde voedselveilige labels met de Gallus Labelfire mogelijk te maken.

Voedselveilige etiketten

"De Gallus Labelfire Low Migration is een echte innovatie. In vergelijking met de vorige pers sluit hij geen compromissen als het gaat om printkwaliteit, kleurbereik en lichtechtheid van de inkten", zegt Uwe Alexander, de product manager Digital bij Gallus, over de nieuwe digitale pers.

"Samen met Heidelberg hebben we een nieuw niveau van UV-inkjettechnologie bereikt. Dit omvat de formulering van de inkt en een bijpassende uithardingstechnologie. Dit stelt onze klanten in staat om te voldoen aan de relevante EU-regelgeving en de richtlijnen van de Zwitserse verordening en de Nestlé Guidance Note om voedselveilige etiketten en verpakkingen te produceren", zegt Thomas Schweizer, head of business and product management bij Gallus.

UV-droogsysteem

Een belangrijke productiestap vindt plaats na het printen wanneer de inkten worden uitgehard. Naast de nieuwe inktserie omvat het innovatieve systeem dan ook een UV-droogsysteem om een optimale uitharding te garanderen.

Direct na het printen wordt het substraat in een droger met een inerte kamer gevoerd, die wordt gevuld met stikstof. Dit leidt tot een optimale uitharding van de inkten. "Een optionele UV-booster verbetert de uitharding van de Labelfire UVLM-inkten bij hogere printsnelheden, zelfs bij maximale productiesnelheid", stelt de persenbouwer.

De Saphira Digital Labelfire UVLM-inkten zijn speciaal ontwikkeld voor de Gallus Labelfire-pers., Heidelberger Druckmaschinen AG
De Saphira Digital Labelfire UVLM-inkten zijn speciaal ontwikkeld voor de Gallus Labelfire-pers. © Heidelberger Druckmaschinen AG
De ingenieurs van de persenbouwers Gallus en Heidelberg hebben de UV-inkjet printtechnologie verder ontwikkeld om de productie van gecertificeerde voedselveilige labels met de Gallus Labelfire mogelijk te maken."De Gallus Labelfire Low Migration is een echte innovatie. In vergelijking met de vorige pers sluit hij geen compromissen als het gaat om printkwaliteit, kleurbereik en lichtechtheid van de inkten", zegt Uwe Alexander, de product manager Digital bij Gallus, over de nieuwe digitale pers."Samen met Heidelberg hebben we een nieuw niveau van UV-inkjettechnologie bereikt. Dit omvat de formulering van de inkt en een bijpassende uithardingstechnologie. Dit stelt onze klanten in staat om te voldoen aan de relevante EU-regelgeving en de richtlijnen van de Zwitserse verordening en de Nestlé Guidance Note om voedselveilige etiketten en verpakkingen te produceren", zegt Thomas Schweizer, head of business and product management bij Gallus.Een belangrijke productiestap vindt plaats na het printen wanneer de inkten worden uitgehard. Naast de nieuwe inktserie omvat het innovatieve systeem dan ook een UV-droogsysteem om een optimale uitharding te garanderen.Direct na het printen wordt het substraat in een droger met een inerte kamer gevoerd, die wordt gevuld met stikstof. Dit leidt tot een optimale uitharding van de inkten. "Een optionele UV-booster verbetert de uitharding van de Labelfire UVLM-inkten bij hogere printsnelheden, zelfs bij maximale productiesnelheid", stelt de persenbouwer.