Fujifilm en Xerox sloten in 1962 een verbond onder de naam Fuji Xerox. In 2018 kwam het tot een breuk tussen beide partijen, toen een voorgenomen overname van Xerox door Fujifilm werd gedwarsboomd door aandeelhouders van Xerox. Uiteindelijk verkocht Xerox haar aandeel in de jointventure aan Fujifilm, waarbij de partijen afspraken maakten over de voortzetting van onderlinge product- en licentieovereenkomsten.

Met de naamsverandering markeert Fujifilm Business Innovation nu een volgende fase, waarin het zijn wereldwijde marktaandeel zegt te willen uitbreiden. Het bedrijf heeft daartoe nu, net als Xerox, onder andere de 6-kleuren Iridesse Production Press in het portfolio. Deze machine, die ook met metallic toner print, werd door Fuji Xerox eind 2017 eerst in Japan gelanceerd. Zes maanden later introduceerde Xerox deze digitale pers tijdens Drupa in Europa.

Deze maand wordt mogelijk meer duidelijk over de koers van Fujifilm Business Innovation. Tijdens de aanstaande Virtual Drupa is Fujifilm een van de online-exposanten, terwijl Xerox op de deelnemerslijst ontbreekt.

Fujifilm en Xerox sloten in 1962 een verbond onder de naam Fuji Xerox. In 2018 kwam het tot een breuk tussen beide partijen, toen een voorgenomen overname van Xerox door Fujifilm werd gedwarsboomd door aandeelhouders van Xerox. Uiteindelijk verkocht Xerox haar aandeel in de jointventure aan Fujifilm, waarbij de partijen afspraken maakten over de voortzetting van onderlinge product- en licentieovereenkomsten.Met de naamsverandering markeert Fujifilm Business Innovation nu een volgende fase, waarin het zijn wereldwijde marktaandeel zegt te willen uitbreiden. Het bedrijf heeft daartoe nu, net als Xerox, onder andere de 6-kleuren Iridesse Production Press in het portfolio. Deze machine, die ook met metallic toner print, werd door Fuji Xerox eind 2017 eerst in Japan gelanceerd. Zes maanden later introduceerde Xerox deze digitale pers tijdens Drupa in Europa.Deze maand wordt mogelijk meer duidelijk over de koers van Fujifilm Business Innovation. Tijdens de aanstaande Virtual Drupa is Fujifilm een van de online-exposanten, terwijl Xerox op de deelnemerslijst ontbreekt.