Aanvankelijk meldden zich twee gegadigde partijen voor een (gedeeltelijke) overname en doorstart van de papierfabrieken in Bessé-sur-Braye en Le Bourray en de Greenfield fabriek in Château-Thierry. Die laatste is met 150.000 ton per jaar de belangrijkste producent van hoogwaardige gerecycleerde pulp in Europa. Door de problemen is een tekort aan gerecycleerde papiersoorten op de markt ontstaan. De fabriek produceert momenteel slechts op zeer beperkte schaal.

Inmiddels is er, volgens berichtgeving in de Franse pers, nog een overnamekandidaat over. Het zou gaan om THLF, een bedrijf van Terje Haglund en Lars-Owe Forsberg. Haglund, een Noorse ondernemer in de papierwereld, was eind vorig jaar betrokken bij de overname van de failliete Zanders papierfabriek. Eerder al in 2018 zette hij ook de voormalige Idem-papierfabriek in Virginal-Samme voort onder de naam Virginal Paper.

Aanvankelijk meldden zich twee gegadigde partijen voor een (gedeeltelijke) overname en doorstart van de papierfabrieken in Bessé-sur-Braye en Le Bourray en de Greenfield fabriek in Château-Thierry. Die laatste is met 150.000 ton per jaar de belangrijkste producent van hoogwaardige gerecycleerde pulp in Europa. Door de problemen is een tekort aan gerecycleerde papiersoorten op de markt ontstaan. De fabriek produceert momenteel slechts op zeer beperkte schaal.Inmiddels is er, volgens berichtgeving in de Franse pers, nog een overnamekandidaat over. Het zou gaan om THLF, een bedrijf van Terje Haglund en Lars-Owe Forsberg. Haglund, een Noorse ondernemer in de papierwereld, was eind vorig jaar betrokken bij de overname van de failliete Zanders papierfabriek. Eerder al in 2018 zette hij ook de voormalige Idem-papierfabriek in Virginal-Samme voort onder de naam Virginal Paper.