Zetacarton, een Italiaans bedrijf geleid door de familie Zanfrini, produceerde in 2022 meer dan 100 miljoen vierkante meter karton. Het familiebedrijf stelt 110 mensen tewerk en realiseert een omzet van 75 miljoen euro. Serena en Giuseppe Zanfrini zullen het bedrijf blijven leiden na de instap van VPK.

E-commerce

Met hun productaanbod van bedrukt fanfold - een technologie die het mogelijk maakt om verpakkingen op maat te produceren, waardoor onnodig opvulmateriaal wordt geëlimineerd en logistieke kosten worden verlaagd - vult Zetacarton het 'fit2size'-aanbod van VPK Group aan.

Hiermee breidt de groep haar geografische dekking voor fanfold verder uit en kan ze logistieke distributiecentra voor e-commerce in heel Europa bedienen. "Het verwerven van een meerderheidsbelang in Zetacarton onderstreept VPK's ambitie en geloof in de toekomst van fanfold oplossingen", stelt de groep.

Singlepass printer

Zetacarton investeerde onlangs in een nieuwe digitale singlepass printer, waarmee het zijn productaanbod verder uitbreidt. De nieuwe hogesnelheidsdrukmachine van de Chinese constructeur Hanway werkt met pigmentinkten op waterbasis.

"Deze high-end printer maakt het mogelijk om snel te schakelen tussen korte printopdrachten en levert een superieure afdruknauwkeurigheid. De machine vormt het middelpunt van een hoogproductieve digitale pool", duidt VPK.

Zetacarton, een Italiaans bedrijf geleid door de familie Zanfrini, produceerde in 2022 meer dan 100 miljoen vierkante meter karton. Het familiebedrijf stelt 110 mensen tewerk en realiseert een omzet van 75 miljoen euro. Serena en Giuseppe Zanfrini zullen het bedrijf blijven leiden na de instap van VPK.Met hun productaanbod van bedrukt fanfold - een technologie die het mogelijk maakt om verpakkingen op maat te produceren, waardoor onnodig opvulmateriaal wordt geëlimineerd en logistieke kosten worden verlaagd - vult Zetacarton het 'fit2size'-aanbod van VPK Group aan.Hiermee breidt de groep haar geografische dekking voor fanfold verder uit en kan ze logistieke distributiecentra voor e-commerce in heel Europa bedienen. "Het verwerven van een meerderheidsbelang in Zetacarton onderstreept VPK's ambitie en geloof in de toekomst van fanfold oplossingen", stelt de groep.Zetacarton investeerde onlangs in een nieuwe digitale singlepass printer, waarmee het zijn productaanbod verder uitbreidt. De nieuwe hogesnelheidsdrukmachine van de Chinese constructeur Hanway werkt met pigmentinkten op waterbasis."Deze high-end printer maakt het mogelijk om snel te schakelen tussen korte printopdrachten en levert een superieure afdruknauwkeurigheid. De machine vormt het middelpunt van een hoogproductieve digitale pool", duidt VPK.