Encase Ltd (foto) telt twee geïntegreerde sites voor de productie van golfkartonverpakkingen in Engeland en een verwerkingssite in Schotland. Het is VPK's intentie om Encase te fusioneren met haar bestaande golfkartonactiviteiten in het VK, voorheen gekend onder de naam Rigid.

Twee decennia van continue groei

De golfkartonactiviteiten van VPK in de UK en Ierland, voorheen bekend als Rigid Containers en recentelijk omgedoopt tot VPK Packaging, kenden een indrukwekkende en consistente jaarlijkse groei sinds ze in 2000 tot de VPK Group zijn toegetreden. VPK investeerde meer dan 100 miljoen Britse ponden in de divisie. Desborough werd omgevormd tot de UK vlaggenschip site, terwijl de greenfield sites in Wellington en Selby geleidelijk aan de capaciteit verhoogden.

In 2015 zorgde de overname van ICS Europaks in Limerick, Ierland, voor een verdere versterking van het geografische netwerk. Bij ICS Europacks ligt de focus op hoogwaardige drukcapaciteit.

Eerder dit jaar verwierf VPK een meerderheidsaandeel in Corrboard, een leverancier van golfkartonvellen uit Yorkshire, met een productiesite van 30.000 m² en beschikkend over een 2, 8 m brede Fosber golfkartonmachine voor snelle orderwissels, binnen een CO2 neutraal productieproces.

Als deel van haar langetermijn groeistrategie, is het nu VPK's intentie om Encase te fusioneren met haar bestaande golfkartonactiviteiten in het VK. De gecombineerde activiteit zal een jaarlijkse omzet realiseren van 200 miljoen Britse ponden in golfkartonverpakkingen en vellen. De zes golfkartonmachines samen zijn goed voor een jaarlijkse consumptie van 300.000 ton containerboard, wat het grootste deel vertegenwoordigt van de niet-geïntegreerde consumptie van containerboard voor verpakkingsdoeleinden in het VK.

Over VPK Group

VPK produceert gerecycleerd papier voor verpakkingsdoeleinden, golfkarton verpakkingen, massief karton verpakkingen en kokers. Naast VPK Packaging, behelst VPK's merkenportfolio Corex voor de productie van hulzenkarton, hulzen en kokers en Smart Packaging Solutions voor de productie van massief karton verpakkingen. De groep stelt zo'n 6200 werknemers te werk, over 65 sites in 20 landen en realiseert een omzet van 1,5 miljard euro

Encase Ltd (foto) telt twee geïntegreerde sites voor de productie van golfkartonverpakkingen in Engeland en een verwerkingssite in Schotland. Het is VPK's intentie om Encase te fusioneren met haar bestaande golfkartonactiviteiten in het VK, voorheen gekend onder de naam Rigid.Twee decennia van continue groeiDe golfkartonactiviteiten van VPK in de UK en Ierland, voorheen bekend als Rigid Containers en recentelijk omgedoopt tot VPK Packaging, kenden een indrukwekkende en consistente jaarlijkse groei sinds ze in 2000 tot de VPK Group zijn toegetreden. VPK investeerde meer dan 100 miljoen Britse ponden in de divisie. Desborough werd omgevormd tot de UK vlaggenschip site, terwijl de greenfield sites in Wellington en Selby geleidelijk aan de capaciteit verhoogden.In 2015 zorgde de overname van ICS Europaks in Limerick, Ierland, voor een verdere versterking van het geografische netwerk. Bij ICS Europacks ligt de focus op hoogwaardige drukcapaciteit.Eerder dit jaar verwierf VPK een meerderheidsaandeel in Corrboard, een leverancier van golfkartonvellen uit Yorkshire, met een productiesite van 30.000 m² en beschikkend over een 2, 8 m brede Fosber golfkartonmachine voor snelle orderwissels, binnen een CO2 neutraal productieproces.Als deel van haar langetermijn groeistrategie, is het nu VPK's intentie om Encase te fusioneren met haar bestaande golfkartonactiviteiten in het VK. De gecombineerde activiteit zal een jaarlijkse omzet realiseren van 200 miljoen Britse ponden in golfkartonverpakkingen en vellen. De zes golfkartonmachines samen zijn goed voor een jaarlijkse consumptie van 300.000 ton containerboard, wat het grootste deel vertegenwoordigt van de niet-geïntegreerde consumptie van containerboard voor verpakkingsdoeleinden in het VK.Over VPK GroupVPK produceert gerecycleerd papier voor verpakkingsdoeleinden, golfkarton verpakkingen, massief karton verpakkingen en kokers. Naast VPK Packaging, behelst VPK's merkenportfolio Corex voor de productie van hulzenkarton, hulzen en kokers en Smart Packaging Solutions voor de productie van massief karton verpakkingen. De groep stelt zo'n 6200 werknemers te werk, over 65 sites in 20 landen en realiseert een omzet van 1,5 miljard euro