De papierproductie van Alizay zal voornamelijk verwerkt worden in de VPK-sites voor verpakkingen in Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. Ondertussen werd in Normandië ook de golfkartonmachine voor de productie van 'Z-fold' golfkarton opgestart. Het gaat om een technologie die het mogelijk maakt om verpakkingen op maat te produceren en zo onnodig opvulmateriaal te elimineren en logistieke kosten te verlagen.

Robuust resultaat

Voorts werd er een nieuwe digitale printer geïnstalleerd die verpakkingen in high definition kan printen aan een hoog tempo, het gaat naar verluidt om de eerste machine van dit type in Frankrijk. "De nieuwe lijn biedt een grote variëteit aan toepassingen, zoals het bedrukken van de binnenkant van e-commerceverpakkingen, point-of-sale displays en andere marketingactiviteiten", duidt VPK.

In Normandië is ook de golfkartonmachine voor de productie van 'Z-fold' golfkarton opgestart.

VPK Group heeft een robuust jaar achter de rug met een jaaromzet van 2,1 miljard euro in 2022. Dat is een stijging van 22 procent, hoofdzakelijk gedreven door prijsstijgingen ter recuperatie van de gestegen energiekosten en de algemene kosteninflatie. De operationele cashflow (EBITDA) bedroeg 276 miljoen euro (13%). VPK Group realiseerde een investeringsprogramma van 135 miljoen euro waarvan een belangrijk deel in de verdere verduurzaming van de activiteiten.

De papierproductie van Alizay zal voornamelijk verwerkt worden in de VPK-sites voor verpakkingen in Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. Ondertussen werd in Normandië ook de golfkartonmachine voor de productie van 'Z-fold' golfkarton opgestart. Het gaat om een technologie die het mogelijk maakt om verpakkingen op maat te produceren en zo onnodig opvulmateriaal te elimineren en logistieke kosten te verlagen.Voorts werd er een nieuwe digitale printer geïnstalleerd die verpakkingen in high definition kan printen aan een hoog tempo, het gaat naar verluidt om de eerste machine van dit type in Frankrijk. "De nieuwe lijn biedt een grote variëteit aan toepassingen, zoals het bedrukken van de binnenkant van e-commerceverpakkingen, point-of-sale displays en andere marketingactiviteiten", duidt VPK.VPK Group heeft een robuust jaar achter de rug met een jaaromzet van 2,1 miljard euro in 2022. Dat is een stijging van 22 procent, hoofdzakelijk gedreven door prijsstijgingen ter recuperatie van de gestegen energiekosten en de algemene kosteninflatie. De operationele cashflow (EBITDA) bedroeg 276 miljoen euro (13%). VPK Group realiseerde een investeringsprogramma van 135 miljoen euro waarvan een belangrijk deel in de verdere verduurzaming van de activiteiten.