Net als de groep VPK, die in handen is van de familie Macharis, is IEMME een familiebedrijf. IEMME dat zich in verpakkingen en vellen in golfkarton gespecialiseerd heeft, werd in 1935 opgericht, is in Gambolò, in de buurt van Milaan, gevestigd en telt 100 medewerkers. In 2023 produceerde IEMME 70 miljoen m² karton, goed voor een omzet van 40 miljoen euro. In de bedrijfsfilosofie gaat de aandacht vooral naar permanente innovatie en productdiversificatie, in overeenstemming met de trends op de markt en de evolutie van de geautomatiseerde productiesystemen voor conservenblikjes.

Verticale integratie

De nieuwe joint venture van VPK en IEMME past in de langetermijnstrategie van VPK Group. Centraal daarin staan duurzame groei, uitbreiding van het bedrijfsmodel op basis van toegevoegde waarde en verticale integratie in Europa. Het partnership met IEMME geeft VPK de mogelijkheid om in Italië een gevarieerd gamma duurzame verpakkingsoplossingen op basis van papier aan te bieden, meer bepaald bedrukte fanfolds, digitale verpakkingen, Amerikaanse en uitgestanste dozen, en kartonvellen.

"Deze samenwerking onderstreept het engagement van VPK Group voor innovatie, duurzaamheid en klantgerichte oplossingen en versterkt haar positie op de Italiaanse markt", stelt VPK. Andrea Toso, de gedelegeerd bestuurder van IEMME, stelt het volgende: "Dit partnership stelt ons in staat om toekomstige uitdagingen efficiënt en vastberaden aan te pakken".

VPK Group boekte in 2022 een omzet van 2,1 miljard euro en stelt in 20 landen meer dan 7.500 mensen tewerk.

Net als de groep VPK, die in handen is van de familie Macharis, is IEMME een familiebedrijf. IEMME dat zich in verpakkingen en vellen in golfkarton gespecialiseerd heeft, werd in 1935 opgericht, is in Gambolò, in de buurt van Milaan, gevestigd en telt 100 medewerkers. In 2023 produceerde IEMME 70 miljoen m² karton, goed voor een omzet van 40 miljoen euro. In de bedrijfsfilosofie gaat de aandacht vooral naar permanente innovatie en productdiversificatie, in overeenstemming met de trends op de markt en de evolutie van de geautomatiseerde productiesystemen voor conservenblikjes.De nieuwe joint venture van VPK en IEMME past in de langetermijnstrategie van VPK Group. Centraal daarin staan duurzame groei, uitbreiding van het bedrijfsmodel op basis van toegevoegde waarde en verticale integratie in Europa. Het partnership met IEMME geeft VPK de mogelijkheid om in Italië een gevarieerd gamma duurzame verpakkingsoplossingen op basis van papier aan te bieden, meer bepaald bedrukte fanfolds, digitale verpakkingen, Amerikaanse en uitgestanste dozen, en kartonvellen."Deze samenwerking onderstreept het engagement van VPK Group voor innovatie, duurzaamheid en klantgerichte oplossingen en versterkt haar positie op de Italiaanse markt", stelt VPK. Andrea Toso, de gedelegeerd bestuurder van IEMME, stelt het volgende: "Dit partnership stelt ons in staat om toekomstige uitdagingen efficiënt en vastberaden aan te pakken".VPK Group boekte in 2022 een omzet van 2,1 miljard euro en stelt in 20 landen meer dan 7.500 mensen tewerk.