De fabriek Stracel die in de buurt van Straatsburg ligt, heeft een productiecapaciteit van 270.000 ton LWC-tijdschriftenpapier en verbeterd krantenpapier - op basis van nieuwe vezels. In het raam van de herstructurering van de groep UPM was de productie in Stracel begin dit jaar stilgelegd en het personeel ontslagen.

Blue Paper heeft de bedoeling om het productieapparaat aan te passen en er inpakkarton en ribkarton te vervaardigen op basis van gerecycleerde vezels. De nieuwe eigenaar wil 130 van de 280 medewerkers van de oude fabriek weer aanwerven. De productie zou in september beginnen.

De fabriek Stracel die in de buurt van Straatsburg ligt, heeft een productiecapaciteit van 270.000 ton LWC-tijdschriftenpapier en verbeterd krantenpapier - op basis van nieuwe vezels. In het raam van de herstructurering van de groep UPM was de productie in Stracel begin dit jaar stilgelegd en het personeel ontslagen. Blue Paper heeft de bedoeling om het productieapparaat aan te passen en er inpakkarton en ribkarton te vervaardigen op basis van gerecycleerde vezels. De nieuwe eigenaar wil 130 van de 280 medewerkers van de oude fabriek weer aanwerven. De productie zou in september beginnen.