Twee nieuwe Poolse fabrieken van de Belgische papier- en verpakkingsgroep VPK Packaging uit Oudegem, starten binnenkort met produceren. Het gaat om een fabriek voor golfkartonnen platen en een voor golfkartonnen verpakkingen.

De twee uitbreidingsprojecten in Polen zijn bijna voltooid. Het gaat om een derde fabriek voor golfkartonnen platen en een eerste fabriek voor golfkartonnen verpakkingen. Het investeringsbedrag beloopt ongeveer 40 miljoen euro.

De eerste productielijn in de nieuwe verpakkingsfabriek van VPK Packaging in Radomsko is eind 2014 in bedrijf gegaan. De andere lijnen zullen tegen het einde van het eerste kwartaal operationeel zijn. Met de fabriek betreedt VPK Packaging de Poolse markt van golfkartonnen verpakkingen. De Belgische fabrikant was in Polen tot nu toe alleen actief in de sector van de golfkartonnen platen. De nieuwe fabriek zou een jaarlijkse capaciteit van 70 miljoen m² hebben en leveren aan grote Europese klanten van de groep.

De nieuwe fabriek voor golfkartonnen platen is gevestigd in het zuiden van Polen en handelt onder de merknaam Aquila. De productie zal er eind januari starten. Met de nieuwe 2,8 m brede productielijn voor golfkarton, zou de productie in Polen worden verhoogd tot 600 miljoen m². Dat is een stijging van het volume met 35%.

Twee nieuwe Poolse fabrieken van de Belgische papier- en verpakkingsgroep VPK Packaging uit Oudegem, starten binnenkort met produceren. Het gaat om een fabriek voor golfkartonnen platen en een voor golfkartonnen verpakkingen. De twee uitbreidingsprojecten in Polen zijn bijna voltooid. Het gaat om een derde fabriek voor golfkartonnen platen en een eerste fabriek voor golfkartonnen verpakkingen. Het investeringsbedrag beloopt ongeveer 40 miljoen euro.De eerste productielijn in de nieuwe verpakkingsfabriek van VPK Packaging in Radomsko is eind 2014 in bedrijf gegaan. De andere lijnen zullen tegen het einde van het eerste kwartaal operationeel zijn. Met de fabriek betreedt VPK Packaging de Poolse markt van golfkartonnen verpakkingen. De Belgische fabrikant was in Polen tot nu toe alleen actief in de sector van de golfkartonnen platen. De nieuwe fabriek zou een jaarlijkse capaciteit van 70 miljoen m² hebben en leveren aan grote Europese klanten van de groep.De nieuwe fabriek voor golfkartonnen platen is gevestigd in het zuiden van Polen en handelt onder de merknaam Aquila. De productie zal er eind januari starten. Met de nieuwe 2,8 m brede productielijn voor golfkarton, zou de productie in Polen worden verhoogd tot 600 miljoen m². Dat is een stijging van het volume met 35%.