VPK opende de nieuwe fabriek met de nieuwe naam Cartonneries de Wallonie in 2015 in Courcelles. De productievestiging moet voorzien in de snelgroeiende vraag naar golfkartonnen dozen in kleine oplagen die nog dezelfde dag of ten laatste 's anderendaags kunnen geleverd worden.

De nieuwe productiemachines hiervoor werden begin 2016 geleverd door British Converting Solutions. Daaronder een Autobox Boxmaker samen met een FlexoPrint drukmodule en een MultiCut module voor de snelle productie van meer technische dozen in één doorgang. De installatie wordt vervolledigd door een MultiNova Folder/Gluer vouwdozenlijmmachine.

Cartonneries de Wallonie fungeert als pilootbedrijf voor de hele groep, die de intentie heeft om het maken van dozen in kleine oplagen te scheiden van de traditionele volumeproductie van verpakkingen voor de fabrikanten van snelle consumptiegoederen. De VPK Group heeft 35 fabrieken in 13 landen.

VPK opende de nieuwe fabriek met de nieuwe naam Cartonneries de Wallonie in 2015 in Courcelles. De productievestiging moet voorzien in de snelgroeiende vraag naar golfkartonnen dozen in kleine oplagen die nog dezelfde dag of ten laatste 's anderendaags kunnen geleverd worden.De nieuwe productiemachines hiervoor werden begin 2016 geleverd door British Converting Solutions. Daaronder een Autobox Boxmaker samen met een FlexoPrint drukmodule en een MultiCut module voor de snelle productie van meer technische dozen in één doorgang. De installatie wordt vervolledigd door een MultiNova Folder/Gluer vouwdozenlijmmachine.Cartonneries de Wallonie fungeert als pilootbedrijf voor de hele groep, die de intentie heeft om het maken van dozen in kleine oplagen te scheiden van de traditionele volumeproductie van verpakkingen voor de fabrikanten van snelle consumptiegoederen. De VPK Group heeft 35 fabrieken in 13 landen.