Het systeem in kwestie is uitgerust met 24 inkjetkoppen, waarvan 16 monochrome koppen en 8 Prosper S5 koppen voor kleurendruk, en met afwerkmogelijkheden in lijn. De installatie gaat over enkele dagen van start en de machine moet begin januari in gebruik genomen worden.

De Prosper S5 koppen die in 2009 op de markt gekomen zijn, hebben een breedte van 10,6 cm en kunnen tot 152 m/min bedrukken. Ze maken gebruik van de continue inkjettechnologie Kodak Stream, waarbij een luchtstroom de inktdruppeltjes van hun baan doet afwijken en waarmee een resolutie van 600 x 600 dpi mogelijk is. De acht koppen vormen een mobiele installatie die op verschillende plekken van de keten ingezet kan worden. Wanneer ze in twee parallelle quadriseries geplaatst zijn, bestrijken ze de volledige breedte van een A4-pagina.

"Dat is wat we nodig hebben om kwaliteitswerk in grote volumes af te leveren," legt Roby Van Daele, gedelegeerd bestuurder van VPrint, uit. "We produceerden al gepersonaliseerde mailings in kleur met een resolutie van 300 x 600 dpi. Met deze nieuwe installatie zetten we echter een grote stap vooruit op het vlak van de kwaliteit."

VPrint dat ongeveer 150 medewerkers telt, boekte in 2010 een groepsomzet van ongeveer 25 miljoen €.

Het systeem in kwestie is uitgerust met 24 inkjetkoppen, waarvan 16 monochrome koppen en 8 Prosper S5 koppen voor kleurendruk, en met afwerkmogelijkheden in lijn. De installatie gaat over enkele dagen van start en de machine moet begin januari in gebruik genomen worden. De Prosper S5 koppen die in 2009 op de markt gekomen zijn, hebben een breedte van 10,6 cm en kunnen tot 152 m/min bedrukken. Ze maken gebruik van de continue inkjettechnologie Kodak Stream, waarbij een luchtstroom de inktdruppeltjes van hun baan doet afwijken en waarmee een resolutie van 600 x 600 dpi mogelijk is. De acht koppen vormen een mobiele installatie die op verschillende plekken van de keten ingezet kan worden. Wanneer ze in twee parallelle quadriseries geplaatst zijn, bestrijken ze de volledige breedte van een A4-pagina. "Dat is wat we nodig hebben om kwaliteitswerk in grote volumes af te leveren," legt Roby Van Daele, gedelegeerd bestuurder van VPrint, uit. "We produceerden al gepersonaliseerde mailings in kleur met een resolutie van 300 x 600 dpi. Met deze nieuwe installatie zetten we echter een grote stap vooruit op het vlak van de kwaliteit."VPrint dat ongeveer 150 medewerkers telt, boekte in 2010 een groepsomzet van ongeveer 25 miljoen €.