Die regels maken deel uit van de toekomstige Europese methodologie om de ecologische voetafdruk te berekenen. Daarbij wordt uitgegaan van de internationale normen voor de analyse van de levenscyclus (ILCD) en van andere normen zoals de PAS 2050, het GHG-protocol of de norm ISO 14025.

Om die regels uit te werken, hebben de betrokken partijen beslist om de techniek van 'crowdsourcing' toe te passen: een samenwerkingsmodel waarbij een groot aantal mensen kennis en inzichten deelt. Geïnteresseerden kunnen aan het debat deelnemen op de site www.paperpfcr.eu. De betrokken partijen komen op 14 en 15 november samen in Brussel en de eindtekst wordt in de loop van december aan een elektronische stemming onderworpen.

Die regels maken deel uit van de toekomstige Europese methodologie om de ecologische voetafdruk te berekenen. Daarbij wordt uitgegaan van de internationale normen voor de analyse van de levenscyclus (ILCD) en van andere normen zoals de PAS 2050, het GHG-protocol of de norm ISO 14025. Om die regels uit te werken, hebben de betrokken partijen beslist om de techniek van 'crowdsourcing' toe te passen: een samenwerkingsmodel waarbij een groot aantal mensen kennis en inzichten deelt. Geïnteresseerden kunnen aan het debat deelnemen op de site www.paperpfcr.eu. De betrokken partijen komen op 14 en 15 november samen in Brussel en de eindtekst wordt in de loop van december aan een elektronische stemming onderworpen.