Wallonië wil af van het fenomeen dat een groep van burgers reclamedrukwerk en niet geadresseerd drukwerk direct bij het oud papier deponeert zonder het eerst te hebben geraadpleegd. Behalve wanneer de Waalse gezinnen expliciet aangeven nog reclamedrukwerk en niet geadresseerd drukwerk te willen ontvangen. Dat zou kunnen door het kleven van een zelfklevende sticker met de tekst "oui, je désire en recevoir".

Een voorontwerp tot wijziging van het huidige decreet werd in juli door de Waalse regering onder impuls van Minister van Leefmilieu Carlo Di Antonio goedgekeurd. Met de wijzing wordt de geldende logica omgedraaid. "Niet iedereen die geen reclamedrukwerk meer wenst te ontvangen, was tot nu toe immers bereid een weinig esthetische sticker op zijn brievenbus te kleven, " aldus de woordvoerder van Carlo Di Antonio bij Sudinfo.be

Wallonië wil ook af van de folieverpakking rond gratis reclamedrukwerk.

Wallonië wil af van het fenomeen dat een groep van burgers reclamedrukwerk en niet geadresseerd drukwerk direct bij het oud papier deponeert zonder het eerst te hebben geraadpleegd. Behalve wanneer de Waalse gezinnen expliciet aangeven nog reclamedrukwerk en niet geadresseerd drukwerk te willen ontvangen. Dat zou kunnen door het kleven van een zelfklevende sticker met de tekst "oui, je désire en recevoir". Een voorontwerp tot wijziging van het huidige decreet werd in juli door de Waalse regering onder impuls van Minister van Leefmilieu Carlo Di Antonio goedgekeurd. Met de wijzing wordt de geldende logica omgedraaid. "Niet iedereen die geen reclamedrukwerk meer wenst te ontvangen, was tot nu toe immers bereid een weinig esthetische sticker op zijn brievenbus te kleven, " aldus de woordvoerder van Carlo Di Antonio bij Sudinfo.beWallonië wil ook af van de folieverpakking rond gratis reclamedrukwerk.