Lithos is een handelsdrukkerij die met offsetvellenpersen uitgerust is. Lithos Printing, waar 14 mensen werken, boekte al verscheidene jaren aanzienlijke verliezen. Het bedrijf heeft voor 2011 geen omzetcijfer bekend gemaakt, maar boekte een bruto marge van ongeveer 700.000 euro. Het bedrijf beschikt over drie persen: een Ryobi, vier kleuren met omkeerinstallatie (60 x 78 cm); een Komori, vijf kleuren plus verniseenheid (49 x 66 cm); en een Heidelberg, twee kleuren (37 x 52 cm).

Verkeerdelijk berichtte wij eerder dat drukkerij Van den Brande de koper was. Het is echter de heer Van den Brande persoonlijk die deze overname effectueerde. In de rol van gedelegeerd bestuurder zal hij zelf de beide bedrijven gaan leiden als twee aparte juridische entiteiten. De beide bedrijven worden opgeroepen om nauw samen te gaan werken en volgend jaar zullen zij waarschijnlijk ook gecentraliseerd worden, ofwel in Wommelgem ofwel in Pulderbos.

Vooralsnog blijven de 14 jobs bij Lithos Printing bestaan, maar Walter Van den Brande sluit kostenbesparingen als rationalisering van het personeel en/of het machinepark niet uit.

De drukkerij Van den Brande die een veertigtal jaar geleden opgericht werd, heeft 13 medewerkers. Vorig jaar boekte het bedrijf een exploitatiewinst van 188.249 euro op een bruto marge van 1,03 miljoen euro. Eind 2011 heeft de drukkerij een nieuwe pers Roland HiPrint (59 x 74 cm) geïnstalleerd (vijf kleuren en een verniseenheid, met verlengde uitleg, droger met infrarood en warme lucht).

Lithos is een handelsdrukkerij die met offsetvellenpersen uitgerust is. Lithos Printing, waar 14 mensen werken, boekte al verscheidene jaren aanzienlijke verliezen. Het bedrijf heeft voor 2011 geen omzetcijfer bekend gemaakt, maar boekte een bruto marge van ongeveer 700.000 euro. Het bedrijf beschikt over drie persen: een Ryobi, vier kleuren met omkeerinstallatie (60 x 78 cm); een Komori, vijf kleuren plus verniseenheid (49 x 66 cm); en een Heidelberg, twee kleuren (37 x 52 cm).Verkeerdelijk berichtte wij eerder dat drukkerij Van den Brande de koper was. Het is echter de heer Van den Brande persoonlijk die deze overname effectueerde. In de rol van gedelegeerd bestuurder zal hij zelf de beide bedrijven gaan leiden als twee aparte juridische entiteiten. De beide bedrijven worden opgeroepen om nauw samen te gaan werken en volgend jaar zullen zij waarschijnlijk ook gecentraliseerd worden, ofwel in Wommelgem ofwel in Pulderbos.Vooralsnog blijven de 14 jobs bij Lithos Printing bestaan, maar Walter Van den Brande sluit kostenbesparingen als rationalisering van het personeel en/of het machinepark niet uit.De drukkerij Van den Brande die een veertigtal jaar geleden opgericht werd, heeft 13 medewerkers. Vorig jaar boekte het bedrijf een exploitatiewinst van 188.249 euro op een bruto marge van 1,03 miljoen euro. Eind 2011 heeft de drukkerij een nieuwe pers Roland HiPrint (59 x 74 cm) geïnstalleerd (vijf kleuren en een verniseenheid, met verlengde uitleg, droger met infrarood en warme lucht).